Csaknem hétszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 571 határsértőt tartóztattak fel és 105 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 11. 23. 6:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, török, afgán, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, eritreai, pakisztáni és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap a rendőrök Bács megyében egy esetben összesen öt főt, Csongrád-Csanád megyében hat esetben összesen száz főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt öt esetben indult büntetőeljárás.

A szlovák–magyar közös szolgálatot ellátó rendőrök Parassapusztán intézkedtek egy lengyel rendszámú gépkocsi 29 éves román állampolgárságú vezetőjével és 18 éves román állampolgárságú utasával szemben. 

A gépkocsiban rajtuk kívül 13 fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott, akikkel szemben a szlovák hatóság jár el. A két román állampolgárságú férfivel szemben a magyar hatóság jár el. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Ócsán ellenőriztek egy cseh rendszámú gépkocsit, valamint annak 26 éves üzbég állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban három fő, magukat afgán és kilenc fő, magukat török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Szombathelyen ellenőriztek egy német rendszámú gépkocsit, valamint annak 23 éves bolgár állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban öt fő, magukat afgán és egy fő, magát török állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A rendőrök Várbalog-Albertkázmérpuszta területén intézkedtek egy német rendszámú gépkocsi 53 éves, ukrán állampolgárságú vezetőjével szemben. A gépkocsiban hat fő, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.  

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.