időjárás 2°C Ignác 2023. február 1.
logo

Csongrád-Csanád megyében próbálkoztak legtöbbször az illegális bevándorlók

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu
2022.11.26. 07:14 2022.11.26. 08:01
Csongrád-Csanád megyében próbálkoztak legtöbbször az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 358 határsértőt tartóztattak fel és 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, algériai, indiai, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 16 esetben 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök Ásotthalomnál ellenőriztek egy ukrán férfit, egy cseh kisteherautó vezetőjét. 

A gépkocsi rakterében 13 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállított.

Balotaszállásnál a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy ukrán állampolgárt, egy lengyel rendszámú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban 4 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a rendőrök Inárcson ellenőriztek egy román állampolgárt, egy román rendszámú személygépkocsi vezetőjét. Az intézkedés megkezdése előtt a gépkocsi vezetője megkísérelte gyalog elhagyni a helyszínt, de a rendőrök rövid üldözést követően elfogták. A gépkocsiban 13 fő, magukat indiai és afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.