Csongrád-Csanád megyében próbálkoztak legtöbbször az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 358 határsértőt tartóztattak fel és 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 11. 26. 7:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, egyiptomi, indiai, algériai, indiai, kínai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 16 esetben 449 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt 3 ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök Ásotthalomnál ellenőriztek egy ukrán férfit, egy cseh kisteherautó vezetőjét. 

A gépkocsi rakterében 13 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfit szállított.

Balotaszállásnál a rendőrök ellenőrzés alá vontak egy ukrán állampolgárt, egy lengyel rendszámú személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban 4 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda jelzése alapján a rendőrök Inárcson ellenőriztek egy román állampolgárt, egy román rendszámú személygépkocsi vezetőjét. Az intézkedés megkezdése előtt a gépkocsi vezetője megkísérelte gyalog elhagyni a helyszínt, de a rendőrök rövid üldözést követően elfogták. A gépkocsiban 13 fő, magukat indiai és afgán állampolgárnak valló férfi tartózkodott utasként.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.