Jakab Zsófia, az MTÜ vezérigazgató-helyettese az eredményhirdetés előtt emlékeztetett arra, hogy a Michelin Guide anonim inspektorai egy éven át kutatták, melyek a legjobb magyar vendéglátóhelyek.
A mostani esemény újabb mérföldkő a magyar gasztronómia történetében, hiszen a jó vendéglátás a legalapvetőbb összetevője a vendégélménynek, nélküle nem létezhet minőségi turizmus – hangsúlyozta.
Jakab Zsófia elmondása szerint a Michelin Guide első magyarországi kiadásának megjelenése messze túlmutat önmagán: a rangos elismerés a magyar gasztronómia fejlődésének bizonyítéka, emellett pedig erősíti a magyar országimázst.
Nemes Attila, a Michelin Hungária Kft. ügyvezetője azt emelte ki, hogy az első magyarországi Michelin Guide megmutatja: a gasztronómiai minőség az ország számos pontján jelen van. Gwendal Poullenec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója felidézte, hogy az étteremkalauz 1992 óta van jelen Budapesten, ahol 2010-ben ítéltek oda először Michelin-csillagot.
Magyarország rendkívül dinamikusan fejlődő gasztronómiai desztinációvá vált, ezért döntött úgy a Michelin Guide, hogy immár az egész országot lefedő étteremkalauzzal jelentkezik – közölte Gwendal Poullenec.
Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.
Borítókép: Az egy Michelin-csillagot kapott Tóth Szilárd, a Salt, Tiago Sabarigo, az Essencia, Koppány Levente, a Costes, Kaszás Kornél, a Bábel, Rácz Jenő, a Rumour, Sárközi Ákos, a Borkonyha és Barna Ádám, a 42 étterem séfje a Magyar Turisztikai Ügynökség Michelin Guide magyarországi díjkiosztóján Budapesten, a Millenárison 2022. november 3-án. Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről (National Selection of Hungary) a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag-minősítéssel (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)