időjárás -3°C Ingrid , Ágota 2023. február 5.
logo

Folyamatosan ostromolják határainkat az illegális bevándorlók

MAGYAR NEMZET
Forrás: Police.hu
2022.11.17. 07:21 2022.11.17. 08:11
Folyamatosan ostromolják határainkat az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 441 határsértőt tartóztattak fel és 483 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Határsértés

A legtöbb határsértőt továbbra is Csongrád-Csanád megyében tartóztatták fel, ahol 477 fő próbálkozott illegális belépéssel – írja a Police.hu.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, iraki, kurd, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Embercsempészés

Embercsempészés miatt öt, közokirat-hamisítás miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

A rendőrök Tatabányánál két bolgár tehergépkocsit állítottak meg. Az egyik tehergépjármű vezetője a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, továbbhajtott, majd később a gépjárművet hátrahagyva elmenekült. 

A gépjárműben a sofőrön kívül 11, magát indiai és afgán állampolgároknak valló illegális migráns tartózkodott. A jármű vezetőjét keresik. A másik bolgár járművet egy 25 éves pakisztáni férfi vezette, aki ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

A járőrök Öttömösnél egy szerb kistehergépkocsit ellenőriztek, amit egy 26 éves szerb férfi vezetett. A jármű utasterében a sofőrön kívül nyolc, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. 

A rendőrök Bogyiszlónál egy magyar személygépkocsit ellenőriztek, amit egy 25 éves lengyel férfi vezetett. A jármű utasterében a sofőrön kívül tíz, magát szír, iraki és kurd állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Bordánynál egy magyar személygépkocsit ellenőriztek a rendőrök, amit egy 35 éves pakisztáni férfi vezetett. Az autó utasterében a sofőrön kívül hat, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. 

Az M1 autópályánál az egyenruhások ellenőrizni akartak egy román tehergépkocsit, ami a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, hanem továbbhajtott. A gépjármű vezetője később az M1 autópályán lehúzódott, megállt, majd kiszállt a járműből és elmenekült a helyszínről. A tehergépkocsiban tizenhét, magát indiai állampolgárnak valló külföldi tartózkodott. A gépkocsit vezetőjét még keresik.

A Csongrád- Csanád megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az 55-ös főúton, Mórahalomnál ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy belga állampolgárságú férfi vezetett. A jármű utasterében hét, magát török állampolgárnak valló külföldi tartózkodott.

Az utasok egyik esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkedtek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz történő visszakíséréséről, míg a járművezetők ellen embercsempészés miatt bünetőeljárás indult.

Borítókép: a Miniszterelnöki Kabinetiroda által közreadott képen rendőrök járőrőznek az ideiglenes biztonsági határzárnál a magyar–szerb határon, Ásotthalomnál 2021. szeptember 1-jén (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Kabinetiroda/Vadnai Szabolcs)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.