Folytatódik a felhős, frontmentes őszi időjárás

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését.

Magyar Nemzet
Forrás: Met, Köpönyeg2022. 11. 29. 6:52
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nap első felében javulnak a látási viszonyok, megszűnik a köd, a rétegfelhőzet az északkeleti megyékben zsugorodik, ugyanakkor délnyugat felől mediterrán ciklon egyre vastagabb magasszintű felhőzete húzódik fölénk – írja a Met.hu. Az északkeleti megyékben pár órára kisüthet a nap. Számottevő csapadék nem lesz, legfeljebb szitálás alakulhat ki a rétegfelhőzettel borított tájakon. A Dunántúlon helyenként megélénkül a keleties irányú szél. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű. Késő estére –3 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Fotó: Met.hu

Orvosmeteorológia

Folytatódik a frontmentes, őszi időjárás. 

 

A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. 

 

A hajnali gyenge fagy, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is. Sokaknál (főleg gyermekeknél) jelentkezhet nátha és köhögés – olvasható a Köpönyeg orvosmeteorológiai összesítőjében.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.