Több száz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek a magyar rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 459 határsértőt tartóztattak fel és 395 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Forrás: Police.hu2022. 11. 19. 7:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, afgán, marokkói, tunéziai, indiai, palesztin, algériai, líbiai és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap a rendőrök Csongrád-Csanád megyében 20 esetben összesen 395 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap embercsempészés miatt 6 esetben indult büntetőeljárás.

A rendőrök Mórahalmon intézkedtek egy magyar rendszámú gépkocsi 47 éves magyar állampolgárságú vezetőjével és 51 éves utasával szemben. 

A gépkocsiban 5 fő, magukat indiai és 2 fő, magukat afgán állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott. 

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Mocsa területén ellenőriztek egy román rendszámú gépkocsit, valamint annak 20 éves román állampolgárságú vezetőjét. A gépkocsiban 8 fő, magát indiai állampolgárnak valló személy tartózkodott.

A rendőrök Jánossomorján intézkedtek egy magyar rendszámú gépkocsi 31 éves román állampolgárságú vezetőjével szemben. A gépkocsiban 2 fő, magukat afgán és 9 fő, magukat indiai állampolgárnak valló illegális migráns tartózkodott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök az M1-es autópálya komáromi kihajtójánál ellenőriztek egy román rendszámú személygépkocsit, amelynek vezetője a rendőri ellenőrzés elől elmenekült. 

Az embercsempész által vezetett gépkocsiban 8 fő, magukat indiai és 2 fő, magukat pakisztáni állampolgárnak valló személy tartózkodott. Ezzel összefüggésben az M1-es autópálya 73. kilométerszelvényében a rendőrök megállítottak egy román rendszámú személygépkocsit, amit egy 21 éves román állampolgárságú férfi vezetett. A gépkocsi előfutója volt a másik román rendszámú gépkocsinak.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.