Továbbra is százával ostromolják a határainkat az illegális bevándorlók

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. november 24-én összesen 310 határsértőt tartóztattak fel és 358 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 11. 25. 6:45
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök 5 esetben összesen 26 határsértőt tartóztattak fel  Balotaszállás, Bátmonostor, Hercegszántó, Kiskunhalas és Solt területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben összesen 221 határsértőt tartóztattak fel Apátfalva, Ásotthalom, Deszk, Mórahalom, Röszke és Szatymaz területén.

Győr-Moson-Sopron megyében a járőrök 4 esetben összesen 37 határsértőt tartóztattak fel Fertőszentmiklós, Hegyeshalom, Mosonmagyaróvá és Nagycenk területén.

A járőrök Budapesten 2, Fejér megyében 8, Jász-Nagykun megyében 3, Pest megyében 12, Vas megyében 1 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, szír, szomáliai, és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során Csongrád-Csanád megyében 15 esetben a rendőrök 358 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt nap során tiltott határátlépés miatt 1 embert fogtak el közokirat-hamisítás miatt, embercsempészés miatt 6 ember ellen indult büntetőeljárás.

Embercsempészet

Nagycenk külterületén november 24-én 10 óra 40 perckor a járőrök ellenőriztek egy osztrák személygépkocsit, amelyet egy román állampolgár vezetett. A jármű utasterében 10 pakisztáni és 3 indiai állampolgárságú férfi utazott.

Mosonmagyaróvár külterületén, a 15-ös számú út 3. kilométerszelvényében november 24-én 11 óra 30 perckor a járőrök ellenőriztek egy bolgár személygépkocsit, amelyet egy bolgár állampolgár vezetett. A járműben 7 szír férfi, 1 szír nő és 1 szomáliai állampolgárságú férfi utazott.

Kiskunhalas lakott területén kívül, az 53-as számú főút 52+100 kilométerszelvényében november 24-én 13 óra 35 perckor a járőrök ellenőriztek egy ukrán kistehergépkocsit, amelyet egy ukrán állampolgár vezetett. A jármű rakterében 16 szír állampolgárságú férfi utazott.

Kisapostag külterületén, az M8-as autópálya Pentele hídon november 24-én 21 óra 00 perckor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy német személygépjárművet, melyet egy lett férfi vezetett. A járműben 5 indiai férfi utazott.

Mórahalom külterületén az 55-ös számú főút 25. kilométerszelvényében november 24-én 21 óra 25 perckor a járőrök ellenőriztek egy lengyel személygépkocsit, amelyet egy lengyel állampolgár vezetett. A jármű utasterében 9 szír állampolgárságú férfi utazott.

Szigetszentmiklós külterületén, az M0 autóúton november 24-én 21 óra 57 perckor a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy moldáv férfi vezetett. A járműben 11 szír állampolgárságú személy utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Bács-Kiskun megyei határszakaszon a rendőrök négy esetben összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Kelebia, Kiskunhalas, és Bátmonostor területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök 16 esetben, összesen 276 határsértőt tartóztattak fel Szatymaz, Röszke, Szeged és Ásotthalom területén.

Budapesten 13 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Pest megyében, Szob területén két határsértőt tartóztattak fel a rendőrök.

Győr-Moson-Sopron megyében a rendőrök Várbalog, Ikrény, Gönyű és Mosonszolnok területén 29 határsértőt tartóztattak fel.

Komárom-Esztergom megyében a rendőrök Tata, Tatabánya és Komárom területén ötven határsértőt tartóztattak fel.

Nógrád megyében a rendőrök Mátraverebély és Nagyoroszi területén 17 határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, indiai, török, tunéziai, marokkói, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Police)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.