A DK nekiment Karácsonyéknak az állatkert ügyében

Mint írják, visszautasítják a vezetői pályázatok testre szabását és megbundázását.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2022. 12. 12. 20:39
GY. NÉMETH Erzsébet
Budapest, 2020. május 20. Érkeznek a látogatók, miután Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes (j3) és Szabó Roland, az állatkert főigazgató-helyettese (b) kinyitotta a Fővárosi Állat- és Növénykert főkapuját 2020. május 20-án. Ettől a naptól ismét látogatható az állatkert, amely egyelőre naponta legfeljebb 2500 jegyet értékesít, kizárólag online elővételben, hogy elkerülhető legyen a jegypénztárak előtti sorban állás. Az újranyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. MTI/Kovács Attila Fotó: Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Felszólítjuk a főpolgármestert a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pályázatának érvénytelenné nyilvánítására, és egy új pályázat kiírására!”

– írta közleményükben a Demokratikus Koalíció. Szaniszló Sándor, a DK fővárosi frakcióvezetője által kiadott közleményben úgy fogalmaznak: „Karácsony Gergely főpolgármester pályázati felhívást adott ki a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pályázatának betöltésére. Tudomásunk van arról, hogy a kiírt főigazgatói pályázatra többen jelentkeztek, közöttük nemzetközi szinten is elismert szakemberek, multinacionális cégnél tapasztalatot szerzett vezetők, illetve egy hasonló profilú vállalat korábbi vezetője is, ennek ellenére a mai bírálóbizottsági döntésre csak egy jelöltet engedtek be – az állatkert egyik kommunikációs munkavállalóját –, mindenki mást anélkül zártak ki, hogy lehetőséget kaptak volna a személyes bemutatkozásra.”

„A Demokratikus Koalíció visszautasítja a vezetői pályázatok testre szabását és megbundázását!”

– emelték ki közleményükben. Szerintük ez a hozzáállás a jelenlegi kormánypártokra jellemző, a fővárosi koalíció legnagyobb frakciója elfogadhatatlannak tartja, hogy a jelölteket már a pályázatuk beadásakor elgáncsolják. A tisztességtelen feltételek miatt a DK képviselői nem támogatják a hátszéllel rendelkező jelölt személyét. Egyúttal felszólítják Karácsony Gergely főpolgármestert a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatói pályázatának érvénytelenné nyilvánítására, illetve egy új, tisztességes pályázat kiírására.

 

Borítókép: Újranyitották 2020. május 20-án a Fővárosi Állat- és Növénykertet (Fotó: MTI/Kovács Attila)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.