Csongrád-Csanád megyében csaknem négyszáz illegális bevándorlót akadályoztak meg a határátlépésben

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 287 határsértőt tartóztattak fel, és 383 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Munkatársunktól
Forrás: Police.hu2022. 12. 03. 7:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, etióp, indiai, marokkói, szír, szomáliai, és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében 21 esetben a rendőrök 383 főt akadályoztak meg a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap tiltott határátlépés miatt és közokirat-hamisítás miatt egy-egy embert fogtak el, embercsempészés miatt hat ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Budapest IX. kerületében a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. 

A jármű utasterében egy etióp, egy szír és egy marokkói állampolgárságú férfi utazott.

Mórahalom külterületén a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy magyar állampolgár vezetett. A járműben kilenc szír állampolgárságú férfi utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Bátonyterenye területén a járőrök ellenőriztek egy magyar kisbuszt, amelyet egy georgiai állampolgár vezetett. A jármű rakterében 13 szír és három afgán állampolgárságú férfi utazott.

Pereszteg külterületén, a járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel rendszámú személygépjárművet, melyet egy román férfi vezetett. A járműben hat afgán férfi utazott.

Kisszállásnál a járőrök ellenőriztek egy magyar személygépkocsit, amelyet egy georgiai állampolgár vezetett. A jármű utasterében öt török személy (négy férfi és egy nő) utazott.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján Inárcson a járőrök ellenőriztek egy román kisbuszt, amelynek vezetője és kilenc utasa a gépkocsi megállása után, a rendőri ellenőrzés megkezdése előtt kiugrott a járműből és elfutott. A gépkocsiban egy szír férfi tartózkodott, aki okmánnyal nem rendelkezett, ezért őt feltartóztatták. Az embercsempész és a migráns személyek felkutatása folyamatban van. 

Hegyeshalom-Csemeztanya területén osztrák–magyar mélységi ellenőrzésben részt vevő járőrök ellenőrzés alá vontak egy magyar rendszámú személygépkocsit, amit egy ukrán állampolgár vezetett. A gépkocsiban összesen hat utas tartózkodott, akik közül négyen a rendőri ellenőrzést észlelve Ausztria területére futottak át. Az osztrák hatóságok tájékoztatása megtörtént. 

A járműben maradt két okmányok nélküli marokkói állampolgár.

Kisszállás külterületén, a járőrök ellenőriztek egy lengyel személygépkocsit, amelynek vezetője a rendőri ellenőrzés észlelésekor a járművet és az abban tartózkodó 11 szír állampolgárt (hat férfit, egy nőt és négy gyermeket) hátrahagyva futva elmenekült a helyszínről. A felkutatására tett intézkedések nem vezettek eredményre. A szír állampolgárok okmányokkal nem rendelkeztek, őket feltartóztatták.

Az utasok személyazonosságukat és magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét egy esetben sem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális bevándorlók ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.