Mindennapos a küzdelem a százával érkező határsértőkkel szemben

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2022. december 5-én összesen kétszáz határsértőt tartóztattak fel és 210 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben – olvasható a Police.hu összesítőjében.

Magyar Nemzet
Forrás: Police.hu2022. 12. 06. 6:20
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bács-Kiskun megyében a rendőrök egy esetben összesen 17 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó  közigazgatási területén.

Csongrád-Csanád megyében a járőrök nyolc esetben összesen 165 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Mórahalom és Röszke közigazgatási területén.

A járőrök Fejér megyében két, Győr-Moson-Sopron megyében nyolc, Pest megyében és Vas megyében négy határsértőt tartóztattak fel.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, indiai, marokkói, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt nap során Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen öt esetben 210 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Embercsempészet

Magyarország területén az elmúlt nap során közokirat-hamisítás miatt két, embercsempészés miatt három ember ellen indult büntetőeljárás.

A járőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal jelzése alapján Székesfehérvárnál, az M7-es autópályán hétfőn háromnegyed ötkor ellenőriztek egy bolgár rendszámú személygépkocsit és annak bolgár sofőrjét. A gépkocsiban két, magát török állampolgárnak valló férfi utazott.

Mórahalomnál a rendőrök december 5-én 8.35-kor ellenőriztek egy moldáv állampolgárt, egy cseh személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban öt fő, magát szír állampolgárnak valló férfi, nő és gyermek tartózkodott utasként.

A rendőrök Nagycenk közigazgatási területén, a lakott területen kívül, az M85-ös autóúton hétfőn 22.15-kor ellenőriztek egy ukrán állampolgárt, egy lengyel személygépkocsi vezetőjét. A gépkocsiban nyolc, magát indiai állampolgárnak valló férfi utazott.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Police.hu)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.