időjárás 6°C Marcella 2023. január 31.
logo

Több mint hatszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

Munkatársunktól
Forrás: Police.hu
2022.12.02. 06:35 2022.12.02. 08:04
Több mint hatszáz illegális bevándorlóval szemben intézkedtek rendőreink

A szolgálatot teljesítő rendőrök összesen 265 határsértőt tartóztattak fel és 346 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, algériai, indiai, koszovói, marokkói, algériai, indiai, kínai, marokkói, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. 

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz – írja a Police.hu.

Tegnap Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 11 esetben 343 főt, Bács-Kiskun megyében egy esetben három főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén tegnap közokirat-hamisítás miatt két, embercsempészés miatt egy ember ellen indult büntetőeljárás.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján a rendőrök Újhartyán területén ellenőriztek egy szerb állampolgárt, egy osztrák rendszámú személygépkocsi vezetőjét. 

A gépkocsi utasterében kilenc afgán és 1 indiai állampolgár tartózkodott.

Az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Police.hu)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.