Hazugsággal vádolja a Jobbik Molnár Enikőt

Egymásnak üzenget a Jobbik és Molnár Enikő, a párt korábbi kabinetfőnöke annak kapcsán, miért is maradt el a decemberre meghirdetett kongresszus. A Jobbik azt állítja, Molnár hazudott, amikor azt írta, azért nem volt rendezvény, mert a pártban már „egy életképes kongresszust, sőt semmilyent nem tudnak tartani” Jakab Péter megpuccsolása után.

Munkatársunktól
2023. 01. 06. 6:23
null
20220702 Budapest Jobbik tisztújító kongresszus Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Molnár Enikő volt kabinetfőnök Jakab Péter a párt leváltott elnöke Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hazugságokat terjeszt Jakab Péter volt kabinetfőnöke, aki a közösségi oldalán azt állította, hogy a Jobbik decemberi kongresszusa érdeklődés hiányában maradt el – állítja a Jobbik. A párt a Mandiner.hu-nak a kongresszus meghiúsulását azzal magyarázta, hogy azt néhány felmerülő kérdés további kidolgozása miatt halasztották az új évre. Jelezték, a Jobbik tavaly nyáron megválasztott elnöksége hitet tett amellett, hogy a pártot új alapokra helyezi, aminek keretében az elnökség az országos választmánnyal közösen a húsz éve szinte változatlan alapszabály modernizálását megkezdte. Ennek eredményét a párt legszélesebb körű döntéshozatali szerve, a kongresszus fogja elfogadni. Hozzátették, a párt nem tűri és nézi tétlenül a hazugságok terjesztését, ezért céljuk, hogy tisztázzák az igazságot.

Ismert, Molnár Enikő a közösségi oldalán arról írt, hogy a Jobbik decemberi rendezvénye azért maradt el, mert a pártban már „egy életképes kongresszust, sőt semmilyent nem tudnak tartani” Jakab Péter megpuccsolása után. Állítása szerint az aktivisták elfogytak, támogatottság nincs, ami van, az pár száz millió. „Nem véletlenül tart Gyöngyösi Márton – aki nem ismerné, ő a Jobbik elnöke – több megyét összevonva már csak pár főnek »beszélgetéseket«, amiket Jobbik-tagoknak hirdet meg” – állította Molnár.

Molnár Enikő továbbra is fenntartja korábbi állítását. A Hír TV-nek azt mondta, a Jobbik már valójában nem is létezik, hiszen az a párt, amely egy kongresszust sem tud összehívni, életképtelenné vált. A volt kabinetfőnök arról is beszélt, hogy a Jobbik mai elnökségi ülésén nehéz helyzetbe kerülhetnek azok, akik nem feltétlen értenek egyet a párt irányvonalával, ezért felmerülhet a kizárásuk is. Lapunk kérte a Jobbik reagálását volt tagjuk kijelentéseire, de lapzártánkig nem válaszoltak.

Molnár egyébként a minap ismét nekiment a Jobbiknak, amikor – felidézve Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökének egy korábbi bejegyzését, miszerint „olyan emberek adatait tárolni, akik ehhez nem járultak hozzá, az bizony törvénysértés. Ebből több ezret főleg” – azt írta, kizárása után fél évvel ő is kap hírleveleket.

„Előre szólok, ha végre sikerül összehívni egy határozatképes kongresszust – ami ugye december 17-én nem jött össze –, ne küldjetek meghívót. Se nekem, se azoknak, akik már rég nem a Jobbik tagjai. Tudom, sok munka a tagnyilvántartást karbantartani, és a megmaradt »konzervatív, nemzeti, polgári, keresztény-szociális stb., stb. zsoldosok nem is szeretnek dolgozni, de azért tegyetek még egy próbát. Ne küldjetek magatokról híreket” – fogalmazott Molnár Enikő.

Borítókép: Molnár Enikő és Jakab Péter (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.