Kedden a nap is kisüthet

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között várható kedden.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI, OMSZ2023. 01. 16. 17:34
Forrás: PIXABAY
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A keddre virradó éjszaka első felében átmenetileg csökken a csapadékhajlam, majd délnyugat, nyugat felől ismét egyre többfelé várható csapadék – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és 6 fok között várható.

Reggeltől délnyugat felől átmenetileg felszakadozik, csökken a felhőzet.

Hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd a déli óráktól újból megnövekszik a felhőzet.

Az éjszaka érkező kiterjedt csapadékzóna délután északkelet felé elhagyja az országot, viszont délnyugat felől újabb csapadékmező érkezik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, délkeleten lesz a legenyhébb idő.

Fotó: OMSZ

Az ismétlődő jelleggel érkező csapadékzónákból a Nyugat-Dunántúl magasabban fekvő területein, majd napközben fokozatosan a Dunántúli-, illetve Északi-középhegység csúcsain is havazásba válthat a csapadék. Ezeken a területeken néhány centiméter, olvadozó, tapadó hóréteg alakulhat ki. Kedd délután az intenzívebb csapadékot néhol az Alföldön, délkeleten dörgés, villámlás kísérheti.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Pixabay)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.