Másfajta módon lesz télies időjárás a várthoz képest

A hóemberépítéssel még lehet, hogy várni kell.

Magyar Nemzet
Forrás: Met2023. 01. 29. 8:41
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A januári végére ígért havazásra még lehet, hogy várni kell, cserébe egy kevés napsütésre számíthatunk a nap folyamán. A felhőzet viszont marad, várhatóan az ország nyugati, északnyugati részén csökkeni fog, a középső és keleti országrészben pedig átmenetileg erősen megnövekszik. 

A várt havazás helyett pedig hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. 

Késő délutántól, kora estétől észak felől frontális, vastagabb felhőtakaró húzódik ránk. Számottevő csapadék nem valószínű – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

A frontra érzékenyek viszont fellélegezhetnek, ugyanis folytatódik a frontmentes, télies időjárás. Sajnos ugyanez nem mondható el az izületi fájdalmakra érzékenyek esetében, a hajnali fagy és a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. 

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek – tájékoztat a Köpönyeg.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Flickr)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.