időjárás 1°C Angelika 2023. január 27.
logo

Milliós örökséghez juthat Szilágyi István fia, aki édesapja megölése miatt börtönbüntetését tölti

MAGYAR NEMZET
Forrás: Borsonline.hu
2023.01.23. 11:24 2023.01.23. 11:46
Milliós örökséghez juthat Szilágyi István fia, aki édesapja megölése miatt börtönbüntetését tölti

Sz. Péter 2020 májusában különös kegyetlenséggel ölte meg édesapját. A bank 36 millió forintért adta el Szilágyi István özvegyének házát.

Tavaly november végén ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre a színész fiát, aki a börtönbüntetéstől függetlenül is örököse annak a háznak, amelyben a tragédia történt. Az ingatlan, amelyre 30 millió forintos hitelt vettek fel, a színész özvegyének nevén volt. Az árverésen 27 millió forintról indult a licit, végül a bank 36 milliós vételárért adta el a házat – írja a Bors. 

A lap a Ripost által megkérdezett szakembert idézte, amely alapján az árverés összegének fennmaradó része az örököst illeti. Tran Dániel ügyvéd hozzátette, hogy „ugyanakkor ki kell még fizetni az eljárás során felmerülő költségeket, és ha az érintett ingatlanon volt mondjuk közüzemi hátralék, de a többit át kell adni a jogosultnak”.

Szilágyi István gyilkosa a börtönben is jogosult a ház eladása után fennmaradt, milliós nagyságú összegre (Fotó: Ripost)

Akár milliókat is kaphat Szilágyi István fia

Az elítéltek a kapcsolattartójukon keresztül kaphatnak pénzt. Ezt a fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kiétkezés során felhasználhatja például szükségleti cikk vásárlására, telefonálásra, büntetés-végrehajtási intézeti tartozás rendezésére – tette hozzá a lap.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is megírta, tavaly november végén a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Szilágyi István gyilkosát, Sz. Pétert. A férfi rendszeresen ivott és pszichiátriai kezelés alatt állt. Korábban többször is bántalmazta a vele egy házban élő édesapját, majd 2020. május 3-án brutálisan bántalmazta, egy kalapáccsal többször fejbe verte, megtaposta a férfit, aki a helyszínen meghalt. 

Borítókép: Szilágyi István (Fotó: Ripost/Keller Mátyás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.