Milliós örökséghez juthat Szilágyi István fia, aki édesapja megölése miatt börtönbüntetését tölti

Sz. Péter 2020 májusában különös kegyetlenséggel ölte meg édesapját. A bank 36 millió forintért adta el Szilágyi István özvegyének házát.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Borsonline.hu2023. 01. 23. 11:24
null
20200907, Budapest Megnyílt Szilágyi István emlékkiállítása, ahol özvegye, Humenyánszky Jolán szobrai is kiállításra kerültek. Fotó: Keller Mátyás (KM) Ripost Fotó: Keller Mátyás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tavaly november végén ítélték életfogytiglani szabadságvesztésre a színész fiát, aki a börtönbüntetéstől függetlenül is örököse annak a háznak, amelyben a tragédia történt. Az ingatlan, amelyre 30 millió forintos hitelt vettek fel, a színész özvegyének nevén volt. Az árverésen 27 millió forintról indult a licit, végül a bank 36 milliós vételárért adta el a házat – írja a Bors. 

A lap a Ripost által megkérdezett szakembert idézte, amely alapján az árverés összegének fennmaradó része az örököst illeti. Tran Dániel ügyvéd hozzátette, hogy „ugyanakkor ki kell még fizetni az eljárás során felmerülő költségeket, és ha az érintett ingatlanon volt mondjuk közüzemi hátralék, de a többit át kell adni a jogosultnak”.

Szilágyi István gyilkosa a börtönben is jogosult a ház eladása után fennmaradt, milliós nagyságú összegre (Fotó: Ripost)

Akár milliókat is kaphat Szilágyi István fia

Az elítéltek a kapcsolattartójukon keresztül kaphatnak pénzt. Ezt a fogvatartott a büntetés-végrehajtási intézet által biztosított kiétkezés során felhasználhatja például szükségleti cikk vásárlására, telefonálásra, büntetés-végrehajtási intézeti tartozás rendezésére – tette hozzá a lap.

Ahogy korábban a Magyar Nemzet is megírta, tavaly november végén a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen is életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte Szilágyi István gyilkosát, Sz. Pétert. A férfi rendszeresen ivott és pszichiátriai kezelés alatt állt. Korábban többször is bántalmazta a vele egy házban élő édesapját, majd 2020. május 3-án brutálisan bántalmazta, egy kalapáccsal többször fejbe verte, megtaposta a férfit, aki a helyszínen meghalt. 

Borítókép: Szilágyi István (Fotó: Ripost/Keller Mátyás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.