Nem jó út az autósok folyamatos ellehetetlenítése

A fővárosi Fidesz megüzente Karácsony Gergely főpolgármeternek, hogy a közlekedés nem játék.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 01. 10. 10:44
20221210 Budapest A felújított fővárosi Blaha Lujza tér az átadás napján Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Kurucz Árpád) Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tavaly egész évben szenvedtünk attól, hogy a rosszul ütemezett beruházások és a meggondolatlan forgalmirend-változtatások miatt kialakult fővárosi dugókban araszoltunk – emlékeztetett a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében a Fidesz budapesti szervezete. Mint írták, nem elég, hogy ez rengeteg időt elvett a budapestiektől, de a „zöld” városvezetés nem gondolt az ezzel járó környezetterhelésre sem.

„Idén azt kérjük, tervezze meg jobban a baloldali főpolgármester a város közlekedését, hogy legalább a bénázásaiknak ne igyuk meg a levét. Nem jó út az autósok folyamatos ellehetetlenítése és az alternatívák nélküli változtatgatások”

– hívta fel a figyelmet a nagyobbik kormánypárt fővárosi szervezete. Hangsúlyozták: nem attól lesz valaki zöld, hogy fákhoz láncolja magát, hanem ha minimálisra csökkenti az autók károsanyag-kibocsátását, és ha megoldja, hogy békében éljenek egymás mellett az autósok, tömegközlekedők, kerékpárosok.

Az autósok kiszorítását egyébként két évvel ezelőtt kezdte meg Karácsony Gergely főpolgármester. Mint ismert, a Nagykörúton egyeztetés nélkül balesetveszélyes, ritkán kihasznált kerékpársávokat festettek fel, ami a pesti alsó rakpart lezárásával, valamint a Lánchíd és a Blaha Lujza tér elhúzódó felújításával együtt jelentősen megnehezítette a fővárosban a közlekedést. Emlékezetes, a főpolgármester úgy reagált az ezzel kapcsolatban őt ért kritikákra: „Hát szálljon ki a kocsiból, és menjen gyalog!”

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.