Rejtélyes fogás: a rendőrök nem számítottak arra, ami a csomagtartóból előkerült

Nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el.

Magyar Nemzet
2023. 01. 30. 19:05
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy ellenőrzött autó csomagterében egy frissen levágott dámbikafejet találtak a Tolna vármegyei Kölesden.

A szekszárdi rendőrök a településen igazoltattak, amikor egy ellenőrzött autó csomagterében megtalálták az állat fejét.

A Szekszárdi Rendőrkapitányság közrendvédelmi osztályának körzeti megbízottjai elmondták, hogy a közúti ellenőrzés során megállított jármű vezetője egy 23 éves helyi férfi volt. A kocsi ellenőrzése során a csomagtartóból egy trófeás fej került elő, amiről később kiderült, hogy egy Varsád környékén talált szarvas tetemről vágta le a sofőr egyik ismerőse, akit idő közben már hazaszállítottak. 

Az illetékes vadásztársaság képviselője, valamint a Tolna Vármegyei Kormányhivatal vadászati-halászati felügyelője is megjelent és szemrevételezte a zsákmányt

Elmondták, hogy egy feltehetően több napja elpusztult, hozzávetőlegesen 2-3 éves dámbika fejét találták meg a kollégák. 

A trófea értéke nagyjából 400 000 forint, amely lopási kár így megtérült a vadásztársaságnak.

Az igazoltatott fiatalember elmondta, gombászni indultak a területre, ott találták a tetemet. Nem gondolták, hogy bűncselekményt követnek el azzal, ha a trófeás fejet levágják és hazaviszik.

Társa – egy 33 éves kistormási férfi – lakásán kutatást tartottak a tamási nyomozók, majd mindkét férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás vétsége miatt, amely során egybehangzóan beismerő vallomást tettek – közölte a rendőrség a honlapján. 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: flickr)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.