Saját apját próbálta megölni, három év börtönt kapott

Három év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék szerdán azt az apátfalvai férfit, aki megpróbálta megfojtani súlyos beteg, idős édesapját még 2020 telén .

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 01. 25. 14:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vádlott több betegségben szenvedő, 82 éves édesapja a nap 24 órájában ápolásra szorult, amit a vádirat szerint fia nem vállalt, mivel nem akart felmondani a munkahelyén. Az emiatt ingerült férfi 2020. december 10-én kora délután házukban alkoholt fogyasztott, majd úgy döntött, megfojtja az édesapját.

A többféle küzdősportot űző férfi a széken ülő édesapja mögé lépett, és nyakát a könyökhajlatába fogva fojtogatni kezdte őt. A sértett minden erejével, rendkívül szívósan védekezett, és sikerült a szorításból kiszabadulnia. A földre csúszott, fia azonban ekkor nagy erővel, legalább hat alkalommal fejen ütötte, amitől az idős férfi vérezni kezdett. A sértett ekkor már védekezni sem tudott.

A vádlott a vér látványától megijedt, felhagyott a bántalmazással, a vérző, különböző sérüléseket elszenvedő édesapját magára hagyta, majd elment dolgozni. Munkahelyén még el is mesélte tettét a kollégáinak.

A magatehetetlen sértettet aznap később találták meg és vitték kórházba. A sértett a folyamatos védekezése, ellenállása miatt élte túl a támadást, ám végül a szakszerű orvosi kezelés ellenére, koronavírus-fertőzés miatt 12 nap múlva a kórházban elhunyt.

A férfit bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a bíróság. A vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.

Horváth-Tóth Imola bíró az indoklás során kifejtette: a törvényszék nyomatékos enyhítő körülményként értékelte, hogy a büntetlen előéletű, enyhe értelmi fogyatékosságban szenvedő, a bűncselekményt beszűkült tudatállapotban elkövető vádlott elismerte és megbánta a történteket. Az ügyész és a védő is három nap gondolkodási időt kért az esetleges fellebbezés bejelentésére.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Unsplash)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.