Sztrájkok vethetnek véget a síszezonnak Franciaországban

A munkabeszüntetés határozatlan ideig tart.

Magyar Nemzet
Forrás: roadster.hu2023. 01. 31. 9:18
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdődik a francia sípályák dolgozóinak sztrájkja – a dolgozókat tömörítő szakszervezetek közül kettő általános sztrájkot szervez január 31-től a nyugdíjak, a fizetések és a munkakörülmények miatt – közölte a Roadster.hu. 

A lap szerint a keddtől kezdődő sztrájk káoszt okozhat a síterepeken, hiszen ez a síszezon csúcsideje Franciaországban. Február 4-től március 4-ig a téli sport szerelmeseinek százezrei siklanak a pályákon.

A sztrájk határozatlan ideig tart. Eric Becker, az egyik szakszervezet vezetője közleményében elmondta, hogy a jelenlegi tervek szerint február 1-től a sífelvonók normálisan működnének, hiszen – ahogy fogalmaz – nem akarják tovább gyengíteni a már így is nehéz helyzetben lévő vállalatokat – mutatott rá a Roadster. hu. 

Ha azonban követeléseik – amik érintik a nyugdíjreformot, a magasabb béreket és a jobb munkakörülményeket – nem teljesülnek, a sztrájk elhúzódhat – idézte a lap a szakszervezet vezetőjét.

Sara Burdon, a Morzine Turisztikai Hivatal munkatársa szerint nagyon aggasztó a sztrájkfenyegetettség, de bíznak abban, hogy ez nem okoz majd problémát Morzine-ban vagy a Portes du Soleil többi részén. 

A CGT „különösen határozott fellépésre” szólított fel a Courchevelben és Méribelben március 16. és 20. között zajló sívilágbajnokság ideje alatt.

A Portes du Soleil egy határokon átnyúló síterepcsoport Franciaországban és Svájcban, ide tartoznak a francia Abondance, Avoriaz, La Chapelle-d’Abondance, Chatel, Les Gets, Montriond, Morzine és Saint-Jean-d’Aulps, valamint a svájci Champéry, Morgins, Torgon, Val-d’Illiez, Les Crosets és Champoussin síparadicsomok – közölte a lap. 

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.