időjárás -3°C Adél 2023. január 29.
logo

Törvényességi felügyeleti eljárás indul Pécs polgármestere ellen

Magyar Nemzet
Forrás: Bama.hu
2023.01.24. 15:29 2023.01.24. 15:56
Törvényességi felügyeleti eljárás indul Pécs polgármestere ellen

A teljes éves szociális tűzifára szánt pécsi keret majdnem dupláját, az év végi tűzijátéktól elvett összeg mintegy hétszeresét, 24 millió forintot adott csupán mellékesként Péterffy Attila, Pécs polgármestere az MSZP–DK közeli Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-nek – írta meg a bama.hu. A hírportál szerint az MSZP–DK-s támogatottságú városvezető ráadásul minderről csak foghegyről emlékezik meg – mint írják – egy saláta-előterjesztésben, és a képviselők sem tudhattak az elutalt közpénzről.

Az ügyben a portál megkereste a Baranya Vármegyei Kormányhivatalt, amely közölte, hogy törvényességi felügyeleti eljárásban vizsgálja az érintett, jelen esetben a polgármester, döntéshozatali eljárásának jogszerűségét. A vizsgálat kiterjed az átruházott hatáskörben hozott döntésekre, illetve a két ülés között az SZMSZ szerint szabályozott képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyekben való döntéshozatalra is.

A portál kifejti, az ügy különlegessége az is, hogy Péterffy az egyedül meghozott döntésekor arra az önkormányzati rendeletre hivatkozik, amely szerint „amennyiben az önkormányzati társaság működése körében felmerült ok indokolttá teszi, a működőképesség fenntartása vagy a likviditás megőrzése érdekében az átadott pénzeszköz átutalása ütemezésének módosításáról a közgyűlés dönt, kivéve a két ülés közötti időszakban felmerülő, halaszthatatlan eseteket, melyekről a polgármester határoz, a közgyűlés utólagos tájékoztatása mellett”.

A bama.hu hozzáteszi, hogy szerintük 

a baloldali propagandaközponttá alakított cég ügyvezetőjét, Póré Lászlót annak idején Péterffy Attila a veszélyhelyzet ideje alatt szintén csak – mint írják – fű alatt tudta kinevezni, mert még saját belső csapata sem volt meggyőződve az illető alkalmasságáról.

 

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: Mónus Miklós)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.