Törvényességi felügyeleti eljárás indul Pécs polgármestere ellen

Úgy tudni, Péterffy Attila több mint húszmillió forintot adott az MSZP–DK közeli Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-nek.

Magyar Nemzet
Forrás: Bama.hu2023. 01. 24. 15:29
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A teljes éves szociális tűzifára szánt pécsi keret majdnem dupláját, az év végi tűzijátéktól elvett összeg mintegy hétszeresét, 24 millió forintot adott csupán mellékesként Péterffy Attila, Pécs polgármestere az MSZP–DK közeli Pécsi Kommunikációs Központ Kft.-nek – írta meg a bama.hu. A hírportál szerint az MSZP–DK-s támogatottságú városvezető ráadásul minderről csak foghegyről emlékezik meg – mint írják – egy saláta-előterjesztésben, és a képviselők sem tudhattak az elutalt közpénzről.

Az ügyben a portál megkereste a Baranya Vármegyei Kormányhivatalt, amely közölte, hogy törvényességi felügyeleti eljárásban vizsgálja az érintett, jelen esetben a polgármester, döntéshozatali eljárásának jogszerűségét. A vizsgálat kiterjed az átruházott hatáskörben hozott döntésekre, illetve a két ülés között az SZMSZ szerint szabályozott képviselő-testület hatáskörébe tartozó önkormányzati ügyekben való döntéshozatalra is.

A portál kifejti, az ügy különlegessége az is, hogy Péterffy az egyedül meghozott döntésekor arra az önkormányzati rendeletre hivatkozik, amely szerint „amennyiben az önkormányzati társaság működése körében felmerült ok indokolttá teszi, a működőképesség fenntartása vagy a likviditás megőrzése érdekében az átadott pénzeszköz átutalása ütemezésének módosításáról a közgyűlés dönt, kivéve a két ülés közötti időszakban felmerülő, halaszthatatlan eseteket, melyekről a polgármester határoz, a közgyűlés utólagos tájékoztatása mellett”.

A bama.hu hozzáteszi, hogy szerintük 

a baloldali propagandaközponttá alakított cég ügyvezetőjét, Póré Lászlót annak idején Péterffy Attila a veszélyhelyzet ideje alatt szintén csak – mint írják – fű alatt tudta kinevezni, mert még saját belső csapata sem volt meggyőződve az illető alkalmasságáról.

 

Borítókép: Péterffy Attila (Fotó: Mónus Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.