Az avasi paneltűz károsultjai mellé állnak a kormánypártok

Nem hagyják magukra Miskolcon a kormánypártok azt a családot, amelynek lakása tavaly szilveszterkor kiégett. Az avasi paneltűz károsultjaitól 24 hónapnyi áramszámla díját vállalja át a Fidesz–KDNP-frakció. A kormánypártok reményüket fejezték ki, hogy a család minél hamarabb új életet kezdhet.

2023. 02. 15. 11:06
Forrás: Fidesz, Miskolc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétéves áramszámla díját vállalja át a miskolci Fidesz–KDNP-frakció az avasi paneltűz károsultjaitól 

– erről tartott szerdán délelőtt Miskolcon sajtótájékoztatót Nagy Ákos, a Fidesz és Molnár Péter, a KDNP városi frakcióvezetője. Az eseményen jelen volt Kántorné Szinai Erika, a lakástűz károsultja is.

Az eseményen emlékeztettek arra, hogy tavaly december 31-én este egy petárda okozott tüzet a borsodi vármegyeszékhelyen, ahol egy lakás teljesen kiégett.

– Azóta számtalan felajánlás érkezett a károsult családhoz, egy alapítványi számlára pedig minden jóérzésű segítő adakozhatott lehetőségeihez mérten. Egy élet munkáját azonban nem lehet néhány hét alatt újrateremteni, ezért a Fidesz és a KDNP miskolci frakciószövetsége úgy döntött, hogy kapcsolatot keresve a helyi áramszolgáltatóval, jelentős segítséget nyújtanak a lakástűzben érintett Kántorné Szinai Erikának és családjának – fogalmaztak. Hozzátette: ez a segítség 24 hónapnyi áramszámladíj átvállalását jelenti, ami jelen esetben mintegy kétszázezer forint támogatást jelent a károsultaknak.

A sajtótájékoztatón egyben köszönetet mondtak a rugalmas és partneri hozzáállásért a helyi áramszolgáltatónak is, hogy ezt a felajánlást együttműködően fogadta.

– Bízunk abban, hogy ezzel a közös összefogással mihamarabb új életet kezdhetnek a lakástűz érintettjei – hangsúlyozták.

Borítókép: Nagy Ákos kezet fog Kántorné Szinai Erikával (Fotó: Fidesz, Miskolc)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.