Elemér 2024. február 28.
logo
A miskolci Fidesz–KDNP-frakció 24 hónapnyi áramszámlát vállal át a családtól

Az avasi paneltűz károsultjai mellé állnak a kormánypártok

Borsodi Attila
2023.02.15. 11:06 2023.02.15. 14:24
Az avasi paneltűz károsultjai mellé állnak a kormánypártok

Nem hagyják magukra Miskolcon a kormánypártok azt a családot, amelynek lakása tavaly szilveszterkor kiégett. Az avasi paneltűz károsultjaitól 24 hónapnyi áramszámla díját vállalja át a Fidesz–KDNP-frakció. A kormánypártok reményüket fejezték ki, hogy a család minél hamarabb új életet kezdhet.

Kétéves áramszámla díját vállalja át a miskolci Fidesz–KDNP-frakció az avasi paneltűz károsultjaitól 

– erről tartott szerdán délelőtt Miskolcon sajtótájékoztatót Nagy Ákos, a Fidesz és Molnár Péter, a KDNP városi frakcióvezetője. Az eseményen jelen volt Kántorné Szinai Erika, a lakástűz károsultja is.

Az eseményen emlékeztettek arra, hogy tavaly december 31-én este egy petárda okozott tüzet a borsodi vármegyeszékhelyen, ahol egy lakás teljesen kiégett.

– Azóta számtalan felajánlás érkezett a károsult családhoz, egy alapítványi számlára pedig minden jóérzésű segítő adakozhatott lehetőségeihez mérten. Egy élet munkáját azonban nem lehet néhány hét alatt újrateremteni, ezért a Fidesz és a KDNP miskolci frakciószövetsége úgy döntött, hogy kapcsolatot keresve a helyi áramszolgáltatóval, jelentős segítséget nyújtanak a lakástűzben érintett Kántorné Szinai Erikának és családjának – fogalmaztak. Hozzátette: ez a segítség 24 hónapnyi áramszámladíj átvállalását jelenti, ami jelen esetben mintegy kétszázezer forint támogatást jelent a károsultaknak.

A sajtótájékoztatón egyben köszönetet mondtak a rugalmas és partneri hozzáállásért a helyi áramszolgáltatónak is, hogy ezt a felajánlást együttműködően fogadta.

– Bízunk abban, hogy ezzel a közös összefogással mihamarabb új életet kezdhetnek a lakástűz érintettjei – hangsúlyozták.

Borítókép: Nagy Ákos kezet fog Kántorné Szinai Erikával (Fotó: Fidesz, Miskolc)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.