időjárás 18°C Róbert 2023. június 7.
logo

Kocsis Máté Orbán Viktor Facebook-bejegyzése alatt tette helyre Gyurcsányt

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook
2023.02.09. 21:20 2023.02.09. 21:51
Kocsis Máté Orbán Viktor Facebook-bejegyzése alatt tette helyre Gyurcsányt

Orbán Viktor miniszterelnök legfrissebb Facebook-bejegyzése alatt keveredett szócsatába Kocsis Máté és Gyurcsány Ferenc, miután a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel való találkozó kapcsán kijelentette: 

a kormányfő nem a béke, hanem Putyin oldalán áll. 

Gyurcsány azt hangoztatta, hogy az orosz elnök háborús bűnös, gyilkos, a gyilkossal pedig nem békét kötünk, hanem megbüntetjük.

A pártelnök megjegyzéseire válaszul a Fidesz frakcióvezetője kiemelte:

Frakcióvezető úr! Meséljen már egy kicsit arról a magánvacsorájáról, melyet Moszkvában egy ukrán étteremben fogyasztott el a Putyin házaspárral. Lenne kedves a beszélgetés tartalmáról is számot adni? Tudja, az igazság olyan takaró, ami alól kilóg az ember lába 

− fogalmazott Kocsis Máté. 

 

Mint ismert, magánjellegű vacsorán fogadta Moszkvában Vlagyimir Putyin orosz kormányfő és felesége Gyurcsány Ferencet és Dobrev Klárát 2009 novemberében, amikor a DK mai elnöke már nem volt Magyarország miniszterelnöke.

Putyin és Gyurcsány 2006 és 2007 között egyébként háromszor is találkozott, és Kocsis Máté értékelése szerint „ezek után kezdődött el a Mol kijátszása az oroszoknak”. 

A 2007-ben Gyurcsány Ferenc által meglátogatott szaranszki finnugor csúcstalálkozón Putyin elnök még egy csárdást is eltáncolt a Debreceni Hajdú Együttes egyik tagjával. A lépéseket az orosz elnök saját elmondása szerint Gyurcsánytól igyekezett ellesni.

A bukott miniszterelnök és Vlagyimir Putyin emellett a szaranszki repülőtéren is folytatott kétoldalú megbeszélést. A magyar sajtót a kormányfő úgy tájékoztatta, hogy ez a találkozó lehetőséget adott a kétoldalú viszony villámleltárának elkészítésére, így természetesen a magyar–orosz gazdasági együttműködés és kereskedelem mérlegének megvonására, jövőjének felvázolására.

Borítókép: Putyin–Gyurcsány-vacsora 2009-ben. 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.