Környezetszennyező busszal szállítja a tüntetőket az LMP Debrecenbe + videó

Újabb tüntetést szervezett Debrecenben az LMP, s a párt társelnöke azt is elmondta, hogy nagy erőkkel mozgósítanak. Az akkumulátorgyár elleni demonstrációkat rengeteg kritika érte már amiatt, hogy Budapestről érkező politikusok és tüntetők keltik a hangulatot a városban. Most az is kiderült, hogy buszokkal szállítják oda az embereket.

Munkatársunktól
2023. 02. 09. 17:49
Forrás: Videa
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Látható zavart okozott az LMP aktivistáinál, amikor a Mediaworks stábja a Képviselői Irodaháznál a tüntetőket szállító buszról érdeklődött. A demonstrálók is csak hosszú percek és telefonálgatás után tudták meg, honnan indul a járat. Ám még a Jászai Mari tér környékére érkező, közel tizenöt fős csapat is kétfelé vált, mivel nem tudták, hogy pontosan hova kell menniük. Végül a Széchenyi rakparton szállhatott fel az a budapesti, aki mindenképp tüntetni akart a debreceni akkumulátorgyár ellen.

Persze a zöldaktivisták járműve hagyományos robbanómotoros, ráadásul végigpöfögött a Belvároson, aminek Karácsony Gergely főpolgármester biztosan nem örül. De úgy látszik, ez a kis környezetszennyezés most belefért a zöldpártnak.

Persze az LMP próbálta kerülni a feltűnést, de nem sikerült. A titkolózás azért is volt meglepő, mert Kanász-Nagy Máté, az LMP társelnöke korábban teljesen nyíltan beszélt arról a Mediaworksnek, hogy nagy erőkkel mozgósítanak a demonstrációra és nem csak debreceniek vesznek majd részt az eseményen.

Tordai Bence a másik zöldpárt, a Párbeszéd társelnöke a Mediaworks kérdésére szintén arról beszélt, hogy vannak politikusok, akik Budapestről járnak tüntetni Debrecenbe. Ugyanakkor butaságnak nevezte, hogy a fővárosból, szervezetten szállítják a demonstráció résztvevőit. Holott mint most bebizonyosodott, az LMP éppen ezt csinálja, még a pulpitust is ők vitték le a busszal.

Borítókép forrása: Videa

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.