Néhány ezer forintos spórolással dicsekedett Karácsony Gergely

Budapest főpolgármestere vonattal utazott egy konferenciára Brüsszelbe.

Magyar Nemzet
2023. 02. 05. 10:05
20221210 Budapest A felújított fővárosi Blaha Lujza tér az átadás napján Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester (Fotó: Kurucz Árpád) Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Facebook-oldalára feltöltött fényképpel számolt be róla Karácsony Gergely, hogy Brüsszelbe utazott. Mint Budapest főpolgármestere elárulta, vonattal utazott egy konferenciára, amivel elmondása szerint spórolt néhány mázsa szén-dioxidot a bolygónak és egy kis pénzt az önkormányzatnak. Ám a spórolás eléggé elhanyagolható összegű, mivel átszállás nélkül a Budapest–Brüsszel repülőjegyek, amik a visszautat is magukba foglalják, jellemzően 70-80 ezer forint közötti összegbe kerülnek. Ugyanakkor már 40 ezer forint körüli összegért is el lehet jutni a belga fővárosba, a legolcsóbb, last minute repülőjegyek már 11 ezer forintért is elérhetőek. 

Eközben a legolcsóbb vonatjegy ára 22 800 forint, a visszaúttal együtt pedig 45 600 forintot kell fizetni egy Budapest-Brüsszel-Budapest távon.

A főpolgármester útját illetően pedig megjegyzendő, hogy tavaly Korányi Dávid, a dollárbaloldal intézője és Karácsony Gergely néhány nappal az Action for Democracy első magyarországi átutalása előtt konferencián vett részt Münchenben Alex Sorossal, a milliárdos spekuláns Soros György fiával. A német városban egyébként a rendezvény után felbukkant Márki-Zay Péter, a baloldal volt kormányfőjelöltje is, állítása szerint a konferencián részt vevők közül senkivel nem találkozott.

Ismert: a Korányi-féle Action for Democracy 3,174 milliárd forintot juttatott a baloldalnak a tavalyi választási kampányban, amelynek 58 százalékát Márki-Zay Péter Mindenki Magyarország Mozgalma kapta meg, amely saját bevallása szerint a pénz egy részét még 2023 elején is költötte.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.