Nem tett vallomást az Erzsébet téri szurkálás gyanúsítottja + videó

A fővárosi nyomozók azonosították, körözést adtak ki ellene, majd tizenöt órával az elkövetés után elfogták azt a 18 éves fiatalt, aki a megalapozott gyanú szerint vasárnap hajnalban az Erzsébet téren megszúrt egy másik fiút – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Az elkövető elmenekült a helyszínről, az áldozatot életveszélyes sérüléssel vitték kórházba.

Magyar Nemzet
Forrás: BRFK2023. 02. 20. 10:47
A február 19-én hajnalban az Erzsébet téren történt késelés gyanúsítottját beviszik a rendőrök Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap hajnalban, két óra körül az V. kerületi Erzsébet téren összeszólalkozott két társaság, aminek következtében egy hegyes eszközzel a halántékán megszúrtak egy férfit. A sértettet életveszélyes sérüléssel vitték kórházba a mentők.

A BRFK életvédelmi osztálya emberölés bűntett kísérlete miatt indított nyomozást ismeretlen elkövető ellen. A tettes után hajtóvadászatba kezdtek, és még a bűncselekmény napján, délután öt óra után a X. kerületben elfogták a 18 éves K. Zsoltot.

Az elkövetés lefoglalt eszköze (Forrás: BRFK)

Kihallgatásán a gyanúsított megtagadta a vallomástételt. Az eddig ismert adatok szerint két, fiatalokból álló társaság találkozott éjszaka a belvárosban, amikor a későbbi sértett és az elkövető egy lány miatt szólalkozott majd verekedett össze. Eközben szúrt pillangókésével K. Zsolt.

Az elkövetés eszközét a nyomozók megtalálták és lefoglalták. A gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását – közölte a BRFK.

A Bors úgy tudja, hogy kritikus a kórházban ápolt áldozat állapota. A lapnak nyilatkozott a sebesült unokatestvére, aki szintén ott volt az Erzsébet téren, amikor vasárnap hajnalban összetűzésbe kerültek a másik társasággal, és előkerült a szúrófegyver. Ő kezdte meg az újraélesztést, amíg a mentő odaért.

A család csak reménykedik, hogy az áldozat felébred, de az orvosok nem sok jóval biztatják őket – mondta a Borsnak.

Borítókép: a rendőrök beviszik a feltételezett elkövetőt (Forrás: BRFK)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.