Ragyogó napsütés és szúrós hideg várható, a frontérzékenyek fellélegezhetnek

A legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, megszűnik, csupán a fagy okozhat kellemetlenséget.

Magyar Nemzet
Forrás: Met.hu, Köpönyeg2023. 02. 07. 8:38
null
Székesfehérvár, 2021. február 12. Levágott nádtövekre fagyott jégburkok Székesfehérváron, a Bregyó-közi horgásztónál 2021. február 12-én. MTI/Vasvári Tamás Fotó: Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Napos, hideg idő várható, időszakosan az ország keleti, délkeleti felében lehet több felhő. Az északi, északkeleti szél elsősorban a Bodrogköz térségében erősödhet meg. 

Csapadék általában nem valószínű, kis eséllyel alakulhat ki néhol hószállingózás, esetleg gyenge havazás. Az északi, északkeleti szelet a Dunántúlon és a keleti megyékben élénk lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 1 és 4 fok között valószínű. Késő estére mínusz 6 és mínusz 1 fok közé csökken a hőmérséklet – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében
A mért légnyomást itt nyomon követhetjük. 

Front nem várható, nem befolyásolja térségünk időjárását, azonban a sokévi átlagnál jóval hidegebb levegő áramlik hazánk fölé. Az átlagnál hidegebb idő miatt bőrünk hamarabb kiszáradhat és különösen a végtagjaink gyors kihűlését eredményezheti. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, megszűnik. A fagyos idő és a megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet – jelezte a Köpönyeg. 

Borítókép: levágott nádtövekre fagyott jégburkok Székesfehérváron, a Bregyó-közi horgásztónál 2021. február 12-én (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.