Szabadon engedte a bíró az antifás embervadászat egyik résztvevőjét + videó

Meghökkentő döntést hozott a hétvégi embervadászatban részt vevő, négy elfogott Antifa-tag egyikéről a nyomozási bíró. Nem tartóztatta le a német nőt, elegendőnek tartotta, hogy elrendelje: a támadások logisztikai hátterét segítő nő hetente egyszer e-mailben jelentkezzen a Budapesti Rendőr-főkapitányságon. A Fővárosi Főügyészség természetesen megfellebbezte a döntést.

2023. 02. 15. 11:21
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglehetősen szokatlan döntést hozott az illetékes nyomozási bíró a hétvégi, budapesti embervadászat négy őrizetbe tett tagja közül az egyik, a támadások logisztikai támogatásában részt vevő német nővel kapcsolatban. A nő szabadon távozhat Magyarországról, a bűnügyi felügyelet pedig azt jelenti számára, hogy hetente egyszer e-mailben kell jelentkeznie a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK).

A Fővárosi Főügyészség közölte lapunkkal: az ügyészség fellebbezett a budapesti támadások kapcsán bűnügyi felügyeletbe került külföldi nő letartóztatása érdekében.

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság három gyanúsítottat letartóztatott, negyedik társukkal, egy német nővel szemben pedig bűnügyi felügyeletet rendelt el, a döntés ellen azonban az ügyészség fellebbezett.

A Budapest különböző pontjain a Kitörés napja elnevezésű rendezvény vélt résztvevői ellen elkövetett támadások kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság életvédelmi osztálya folytat nyomozást felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak bűntette, súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt.

 

A rendelkezésre álló adatok alapján az elkövetők jobboldali nézetekre utaló öltözékük miatt támadták meg a számukra ismeretlen sértetteket.

A nyomozók az ügyben ez idáig négy személyt, köztük három külföldi állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként.

Az embervadászat egyik német résztvevőjét viszik a rendőrök

A Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség mind a négy őrizetbe vett gyanúsított letartóztatását indítványozta a szökés, az elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.

 

Az ügyészi indítvány alapján a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája a magyar és az olasz nőt, valamint a német férfit letartóztatta, azonban negyedik társukkal, az előkészülettel gyanúsított német állampolgárságú nővel szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el. Magatartási szabályként a bíróság annyit írt elő, hogy a gyanúsított minden héten egyszer, e-mailben jelentkezzen a Budapesti Rendőr-főkapitányság e-mail-címén.

Az ügyészség fellebbezett a bűnügyi felügyelet elrendelése miatt, a német nő letartóztatása érdekében. A gyanúsított Magyarországon bejelentett lakó-, illetve tartózkodási hellyel, magyarországi kötődéssel nem rendelkezik, a gyanúsítottak terhére rótt bűncselekmény körülményeiből alappal feltételezhető, hogy ő is csak a Kitörés napja elnevezésű rendezvény miatt érkezett Magyarországra. 

Ezzel a viperával is verte az elkövető a találomra kiszemelt áldozatait

Mindezért alappal feltételezhető, hogy az eljárásban elérhetetlenné válik a hatóságok számára.

Az elkövetések szervezett jellegére, a gyanúsítottaknál talált eszközökre figyelemmel az eljárás jelenlegi szakaszában valamennyi gyanúsított esetében megalapozottan lehet következtetni arra, hogy veszélyeztetnék a bizonyítást, különösen a bűncselekmény elkövetésében velük együttműködő társaik beazonosítását. 

A német nő esetében elrendelt bűnügyi felügyelet a bizonyítás megnehezítése veszélyének kiküszöbölésére is alkalmatlan.

 

Borítókép: A rendőrök elfogják az embervadászat egyik résztvevőjét, aki éppen taxiba akart szállni

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.