Századvég: A magyarok elítélik a gyermekek fejlődésére veszélyt jelentő kapcsolatokat

A megkérdezettek több mint kétharmada a jogszabályok további szigorítását is szükségesnek tartja.

Magyar Nemzet
Forrás: szazadveg.hu2023. 02. 17. 9:59
Bite Zsolt Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar lakosság elítéli a gyermek- és fiatalkorúak fejlődésére veszélyt jelentő kapcsolatokat 

derült ki a Századvég legfrissebb elemzéséből, amelyet azt követően végeztek el, hogy kitudódott: a Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási nyelvű Általános Iskola pedagógiai asszisztense egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. 

 

A felmérés szerint a magyarok 95 százaléka nem tartja elfogadhatónak, hogy egy felnőtt egy 15 éves fiatalkorúval tartson fenn szexuális kapcsolatot, továbbá 96 százalékuk ellenzi, hogy egy tanár egy rá bízott fiatalkorúval álljon ilyen kapcsolatban.

A diákjával szexuális kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens botrányáról egyébként a válaszadók kétharmada értesült, 68 százalékuk pedig – a hasonló ügyek megelőzése, valamint a gyermekek és a fiatalkorúak megóvása érdekében – a jogszabályok további szigorítását tartja szükségesnek. 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.