Tavaly száz oktatási intézménnyel bővült az iskolaőri program

Tavaly száz oktatási intézménnyel bővült az iskolaőri program – írta az Országos Rendőr-főkapitányság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 27. 16:01
null
Budapest, 2020. október 26. Az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) bejárata a fõváros XIII. kerületében, a Teve utcában. Az épület 1994-1996 között Finta József (Finta Stúdió) tervei alapján készült el. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Beszámoltak arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság szervezésében február 24-én Budapesten rendezték meg a II. Iskolaőri konferenciát, amelyen a vármegyék iskolaőrei és a koordinációt végző szakemberek vettek részt. 

A tanácskozás központi témája az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatok összegzése és az érintett szervezetek kapcsolattartásának fontossága volt.

A 2022/2023-as tanévben további száz oktatási intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz, így abban jelenleg 571 iskola vesz részt 608 iskolaőrrel. 

Emlékeztettek arra, hogy tavaly szeptember 1-jétől nemcsak állami, hanem más szervezetek fenntartása alatt álló intézmények is csatlakoztak a programhoz.

Borítókép: ORFK (Fotó: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.