Továbbra is itt van velünk a koronavírus

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 02. 22. 10:02
null
Pécs, 2020. május 14. A kormany.hu által 2020. május 14-én közreadott fotó a Jakab Ferenc professzor, a Koronavírus Kutató Akciócsoport vezetõje által irányított, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjában folyó virológiai kutatómunkát mutatja be. MTI/kormany.hu/Árvai Károly Fotó: MTI Fotószerkesztőség/kormany.hu/Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tovább folytatódik a nyár második fele óta megfigyelhető ingadozás a koronavírus örökítőanyagának szennyvízben mért koncentrációjában. A korábban tapasztalt csökkenés megállt, az országos átlagkoncentráció-értékekben ismét stagnálás figyelhető meg.

A vizsgált városok többségét stagnálás jellemzi, emelkedés Békéscsabán, Győrben és Salgótarjánban tapasztalható, míg csökkenés Egerben mutatható ki.

A koronavírus örökítőanyagának koncentrációja négy településen – Egerben, Salgótarjánban, Szekszárdon és Tatabányán – a mérsékelt, míg a többi 18 mintavételi helyen az emelkedő tartományba esik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Árvai Károly)

 

Az elmúlt héten összesen hét haláleset történt COVID-19-cel összefüggésben az országban – derül ki a Koronavírus Sajtóközpont által szerda reggel közzétett adatokból.

Az előző héten 867 új fertőzöttet regisztráltak itthon. Az aktív fertőzöttek számát jelenleg 3500-ra becsülik. Kórházban 357 koronavírusos beteget ápolnak, közülük hatan vannak lélegeztetőgépen. A hét halálesettel a járvány áldozatainak száma 48 745-re emelkedett 2020 tavasza óta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.