„Cselekvésre is szükség lenne nem csak szereplésre” – reagált a VEKE Karácsony szavaira

„Ez kb. ugyanaz, mint amikor Demszky dudált a dugók miatt, és pontosan annyit is ér” – írja az egyesület.

Magyar Nemzet
2023. 03. 10. 13:14
null
2023.01.25. Budapest Fővárosi közgyűlés Fotó: Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet képen: Karácsony Gergely főpolgármester Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) reagált arra, hogy Karácsony Gergely főpolgármester és Soproni Tamás VI. kerületi polgármester bejelentésére miszerint „nem mondanak” le a Nyugati tér rendezéséről – szúrta ki a Mandiner

Az egyesület szerint „az üres bemondásig már eljutott a főpolgármester a lebontandó felüljárók kapcsán”. „Azt is csak a Nyugati térinél és azt is csak a kerületi polgármester unszolására” – tették hozzá.

Emlékeztettek, hogy Nyugati tér a fővárosi önkormányzat tulajdona, az azzal való feladatok pedig a főváros hatáskörébe tartozik. Ezért nehezen értelmezhető, hogy mire gondol a főpolgármester, amikor azt mondja, hogy „javasolják”, illetve, hogy „nem mondanak le róla”.

„Ez kb. ugyanaz, mint amikor Demszky dudált a dugók miatt, és pontosan annyit is ér” – írta a VEKE. Ugyanakkor üdvözölték, hogy lesznek a felszínen végre zebrák. Szerintük ugyanakkor „a dolgok jelen fázisában a főpolgármester és a kerületi polgármester bejelentése csak megúszós mellébeszélésnek és a népek hülyének nézésének tekinthető, és az is marad mindaddig, amíg azt nem jelentik be, hogy kiírták a tervezési tendert a felüljáró lebontására és a Nyugati tér rendezésére”.

A városvezetésnek azután „lett fontos” a lebontandó felüljárók ügye, miután a VEKE „markáns véleménye” a népligeti felüljáróról végigjárta szinte a teljes magyar sajtót és nyomást gyakorolt a fővárosra. A szervezet szerint viszont „cselekvésre is szükség lenne a politikusoktól, nem csak szereplésre”.

Az egyesület azt írta, hogy Nyugati térrel kapcsolatban már régen megjelent a villamosvonalak visszaépítésének és összekötésének a terve, az a Budapesti mobilitási tervbe is bekerült, de van egy súlyos fizikai akadálya az ügynek, ugyanis a Szabadság híd jelenlegi állapotában nem bírja el az új, nehéz villamosokat. A híd esetleges átépítése viszont rengeteg kérdést felvet.

Emiatt a szervezet szerint „a mostani bejelentés ezzel kapcsolatban is csak bemondás, egy (s)óhajnál nem több. A mostani főpolgármesteri ciklusban sajnos továbbra sem indul el vagy folytatódik semmilyen érdemi tervezési munka.”

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.