Elhunyt Schmidt Csaba, Tatabánya volt polgármestere

A politikus 44 éves volt.

Magyar Nemzet
Forrás: kemma.hu2023. 03. 20. 9:34
Schmidt Csaba Facebook

A politikus 44 éves volt.

Életének 44. évében elhunyt Schmidt Csaba, Tatabánya volt polgármestere, haláláig közgyűlési tagja

– írta meg a kemma.hu.

A tatabányai politikus Facebook-oldalán tudatták a családja nevében, hogy Schmidt Csaba március 19-én elhunyt. A temetéséről később adnak tájékoztatást.

„A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség mély fájdalommal és megrendüléssel értesült Schmidt Csaba haláláról. A Fidesz osztozik a család fájdalmában” – tudatta a párt közleményben hétfőn. Mint írták, Schmidt Csaba 2010-től kezdve négy éven át a Fidesz országgyűlési képviselője, 2010 és 2019 között Tatabánya polgármestere volt, majd a helyi Fidesz-frakciót vezette.

A hírportál részletezte, hogy Schmidt Csaba 1997-ben végzett a Bárdos-gimnáziumban, majd az ELTE Természettudományi Karának vegyész szakán szerzett diplomát. Előbb a Richter Gedeon gyógyszergyár dorogi fióktelepénél helyezkedett el analitikusként, majd a Bábolna Takarmányipari Kft. laboratóriumában kapott részlegvezetői megbízást. 2001-ben külsős szakértőként került Tatabánya város  költségvetési és tulajdonosi bizottságába. 2002-től volt a városi közgyűlés tagja. 2006-ban a Gál lakótelep egyéni önkormányzati képviselője lett, majd a testület alpolgármesternek választotta. 

2010-ben választották meg a megyeszékhely polgármesterének, a tisztséget 2019-ig, két cikluson át töltötte be.

A kemma.hu hozzátette, hogy a 2019-es választás után a helyi Fidesz–KDNP frakciójának vezetőjeként, valamint a kettes számú, alsógallai-óvárosi választókerület képviselőjeként folytatta a munkáját a közgyűlésben. 2020 nyarán bízta meg az innovációs és technológiai miniszter az újjáalakuló Tatabányai Szakképzési Centrum kancellári feladataival. Schmidt Csaba 2008-ban nősült meg, hármasikreik 2014-ben születtek meg. 

Borítókép forrása: Facebook/Schmidt Csaba

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.