Gyurcsány új üdvöskéje Abd El Rahim Ali

A Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának az elnökségi tagja jelentette be a párt március 15-i rendezvényét. Ráadásul Gyurcsány üdvöskéje, Abd El Rahim Ali egyike volt azoknak, akik a múlt héten fekete festékkel fújták le Lutz Gizellának – Szálasi Ferenc feleségének – a síremlékét. Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t, hogy nyíltan szélsőjobboldali politikus mellett kampányoljanak.

Magyar Nemzet
2023. 03. 14. 14:00
Uniós pénzek ellen lobbiznak Gyurcsányék
20221029 Budapest A Demokratikus Koalíció XII. kongresszusa Fotó: Mirkó István (MIa) Magyar Nemzet képen: Dobrev Klára, a DK árnyékkormányának vezetője férje, Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, Bősz Anett, a DK főpolgármester-helyettese Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc új üdvöskéje lehet Abd El Rahim Ali, a Demokratikus Koalíció ifjúsági tagozatának, a Demokratikus Lendületnek (Del) az elnökségi tagja, miután lapunk információi szerint ő volt az, aki hivatalosan bejelentette a DK március 15-i rendezvényét. Ráadásul Abd El Rahim Ali egyike volt azoknak, akik a múlt héten fekete festékkel fújta le Lutz Gizellának – Szálasi Ferenc feleségének – a síremlékét. Ezután a szervezet egy Facebook-posztban arról értekezett, hogy „amíg mi itt vagyunk, sem fasizmus, sem fasiszta emlékhelyek nem lesznek Magyarországon”.

Borítókép: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció frakcióvezetője utcafórumot tartott (Fotó: Kurucz Árpád)
Új üdvöskét talált Gyurcsány Ferenc. Fotó: Kurucz Árpád

Ugyanakkor korábban nem zavarta a DK-t és az ifjúsági szervezetét, hogy szélsőjobboldali jelöltet támogassanak. A mai napig megtalálható Gyurcsány Ferenc Facebook-oldalán, hogy a Del aktivistái is segítették a jobbikos Bíró Lászlónak a kampányát, amikor 2020-ban időközi választáson indult Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye hatodik választókörzetében. 

Emlékezetes, hogy a kampány során derült ki, hogy Bíró korábban a zsidó embereket tetűcsúszdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte a közösségi médiában.

Most a DK teljes mellszélességgel védelmezi a párt új kedvencét, miután ma a Del hírt adott róla, hogy a botrányos akció miatt napok óta halálos fenyegetéseket kap Abd El Rahim Ali, ezért a párt feljelentést tesz a rendőrségen. Egyébként Gyurcsányéknak van miből válogatniuk a kedvencek közül, hiszen egyre-másra igazolnak át a DK-ba más baloldali pártok politikusai. Legutóbb Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja döntött úgy, hogy átlép a Gyurcsány-pártba. A március 15-i, politikai eseményekről szólva pedig megjegyzendő, hogy a baloldali pártok közül egyedül a DK tart önálló nagyrendezvényt, amit azzal hirdetnek, hogy hosszú idő után mond beszédet egy színpadon Gyurcsány Ferenc, valamint Dobrev Klára, a párt árnyékkormányának a vezetője és a DK európai parlamenti képviselője.

Borítókép: Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.