Hidvéghi Balázs: Nem fegyverekre, hanem azonnali tűzszünetre van szükség

A Fidesz politikusa szerint elfogadhatatlanok az Európai Parlament elnökének háborúpárti kijelentései.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2023. 03. 05. 9:47
HIDVÉGHI Balázs
Kiskõrös, 2022. november 14. Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselõje beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésû országjáró sorozat fórumán Kiskõrösön, a Petõfi Sándor Mûvelõdési Központban 2022. november 14-én. MTI/Rosta Tibor Fotó: Rosta Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az EP elnökének háborúpárti kijelentései elfogadhatatlanok! – jelezte Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője, reagálva Roberta Metsola EP-elnök nyilatkozatára.

Mint a nagyobbik kormánypárt politikusa hangsúlyozta, nem engedhetik, hogy a brüsszeli politikusok felelőtlen kijelentései még jobban belesodorják Európát a fegyveres konfliktusba és világháború kitörése felé lökjék a világot. Hidvéghi megfogalmazása szerint az EP-elnök tagállamoknak címzett felhívása a további fegyverszállításokról a háború eszkalációjához, további vérontáshoz, még több emberáldozathoz vezet. 

 

Kiemelte: nem fegyverekre, hanem azonnali tűzszünetre van szükség!

 

– Magyarország továbbra is a béke pártján áll, és nem fogjuk megengedni a háborúpárti politikusoknak, hogy belerángassanak bennünket a háborúba – rögzítette a fideszes képviselő, majd hangsúlyozta: ezért ellenállnak a brüsszeli nyomásnak, hogy megvédhessék a magyar emberek biztonságát.

 

– A Fidesz és a KDNP képviselői mindent megtesznek annak érdekében, hogy ebből a háborúból Magyarország kimaradjon! 

 

– tette hozzá.

Borítókép: Hidvéghi Balázs (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.