Kocsis Máté: Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége

– A magyar emberek világosan elmondták, hogy a háborúból ki kell maradni, a szankciók pedig ártottak nekünk – emlékeztetett Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a vasárnapi Bayer-showban. Mint mondta, a politikai nyomással szemben politikai választ kell adni, ezért terjesztették be a kormánypártok a parlament elé a békepárti határozatukat.

Magyar Nemzet
Forrás: HírTV2023. 03. 06. 12:05
KOCSIS Máté; SIMICSKÓ István
Balatonfüred, 2023. február 23. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetõje a Simicskó Istvánnal, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetõjével közösen tartott sajtótájékoztatón a Fidesz-KDNP kihelyezett frakcióülése után a balatonfüredi Kisfaludy Galériában 2023. február 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Belátható távolságon belülre került a világháború lehetősége – fogalmazott Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap a Hír TV Bayer-show című műsorában. A kormánypárti politikus szerint azzal, hogy számos állam elkötelezte magát a fegyverszállítás mellett tulajdonképpen „egy lépésre vagyunk attól, hogy az élő erő is odamenjen”. Emellett leszögezte, hogy az ukrajnai fegyverszállítások a háborúba sodródás veszélyét erősítik.

Kocsis Máté szót ejtett az Országgyűlés elé beterjesztett békepárti határozatról is
Kocsis Máté szót ejtett az Országgyűlés elé beterjesztett békepárti határozatról is. Fotó: Mirkó István

– A Nyugat nem a béke, hanem a fegyverszerződések megkötésén dolgozik ahelyett, hogy a béke megkötéséről szólna a diskurzus, ha az Oroszországgal szembeni lépések, azok nem a fegyverszállításokról szólnának, hanem a tűzszünet kikényszerítéséről – tette hozzá. A frakcióvezető szerint a jelenlegi háborús helyzet semmiképpen sem jó Európa számára, hiszen hihetetlen gazdasági károkat okozott.

 

– Olyan, mintha senki nem akarna foglalkozni azzal, hogy akár hiperinfláció is kialakulhat a térségben, senki nem nézi azt, hogy mi Európa érdeke, mi Magyarország érdeke, mi ezt próbáljuk mindig mondani, nem vitatjuk, hogy Oroszország katonai agressziót követett el Ukrajna ellen, azt sem, hogy Ukrajnának joga van az önvédelemhez. De azt vitatjuk, hogy a konfliktus kezelésére fordított uniós eszközök helyesek, még nagyobb baj lesz, közeledik a világháború, rosszul áll a gazdaság szénája Európában, Magyarországon is számos gondot okoz, 4000 milliárd forintnyi pénzt vett ki az ország zsebéből ez a háborús helyzet 

 

– húzta alá Kocsis Máté.

Megfogalmazása szerint, ha az USA és az unió a békén akarna dolgozni, akkor lenne rá eszközük, így viszont minden lépés a halottak, árvák és özvegyek számát növeli. – Ezért terjesztett be a kormány békepárti nyilatkozatot – húzta alá.

A javaslatról Kocsis Máté elmondta: hazánk, a kormány, valamint a pártok nyomás alatt állnak, hogy Magyarország vegyen részt a fegyverszállításokban. Mint jelezte, a magyar emberek világosan elmondták, hogy a háborúból ki kell maradni, a szankciók pedig ártottak nekünk.

 

– Ennek ellenére a Nyugat bele akar kényszeríteni minket a háborúba, a politikai nyomással szemben pedig politikai választ kell adni 

 

– húzta alá a frakcióvezető.

A háború mellett a műsorban szó esett az elmúlt hetek pedofilbotrányairól is. Kocsis Máté kiemelte, hogy egy kiskorú gyermek életében semmi keresnivalója a szexualitás témájának. – Ebben az államnak kötelessége minden eszközt megadnia a szülőknek – jegyezte meg a kormánypárti politikus, majd jelezte: el kell kötelezni magunkat a gyermekvédelem mellett.

Borítókép: Kocsis Máté (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.