Korrupciós botrány az Eötvös Gimnáziumban: újabb hangfelvétel került elő

Ismét nyilvánosságra került egy hangfelvétel, amely arról tanúskodik, hogy komoly korrupciós esetek történhettek az Eötvös József Gimnáziumban, ahova pénzért vehetett föl diákokat Moss László igazgató. A korábbiakhoz hasonlóan ebben a beszélgetésben is az hangzik el, hogy 500 ezer forint lehetett a tarifa, amiért fölvetethette valaki gyermekét a belvárosi középiskolába – olvasható az Origó cikkében.

Magyar Nemzet
2023. 03. 02. 8:01
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint előkerült egy hangfelvétel, amin ezúttal egy édesanya mesél arról, miként próbálta meg rávenni Moss László igazgató, hogy 500 ezer forintot fizessen az Eötvös Gimnázium alapítványának. A Fullánk.hu által nyilvánosságra hozott beszélgetésből kiderül, hogy Moss László igazgató személyesen jelezte a gyermekét átvetetni igyekvő szülőnek, hogy csak pénzért cserébe mehetne a diák az Eötvös Gimnáziumba – írja az Origó.

Azért mentem oda, mert ismertem a tanárokat, gondoltam, hogy segítenek, mivelhogy év közbeni átjelentkezésről van szó, és akkor előjön ezzel a tarifával… Jöttem ki, és tényleg sírtam, hogy milyen világ ez, el voltam keseredve teljesen

 – meséli a hangfelvételen az édesanya, aki annak idején maga is az Eötvös Gimnáziumba járt, és – mint fogalmaz – bántalmazásként élte meg a történteket.

A hanganyagból az is kiderül, miként viselkedett Moss László igazgató az állítólagos beszélgetés során:

Olyan volt, mint egy gép, egy robot, tehát nem volt sem magabiztos, se fölényes, hanem amikor az alapítványról beszélt, úgy lesunyta a szemét, nem nézett a szemembe, olyan sunyi volt, meg olyan gépszerű

 – emlékszik vissza az esetre a csalódott anya.

Ismeretes, nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen Kálmán Gábor, az Eötvös József Gimnáziumhoz tartozó Reáltanoda Alapítvány vezetője beszélt arról, hogy hosszú évek óta félmillió forintos összegért vettek föl diákokat a belvárosi középiskolába.

Az ügy kirobbanása napján Moss László nem kívánt nyilatkozni a Mediaworks Hircentrum riporterének. A gimnázium később kiadott egy közleményt, amelyben azt írták, komoly támadás érte az iskolát, a Reáltanoda Alapítványt és Moss László igazgatót. Úgy fogalmaztak: „Bizton kijelentjük, hogy a hangfelvételből levonható azon következtetés, miszerint az iskola igazgatójához eljuttatott pénz ellenében került be az állítólagos szülő gyermeke az iskolába, nem igaz."

Hamarosan azonban kiderülhet, mi az igazság, ugyanis az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt már nyomozást rendelt el.

Borítókép: Eötvös József Gimnázium (Fotó: Teknős Miklós)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.