Nem lesz felhőtlen az örömünk: továbbra is viharos szélre és esőre figyelmeztetnek

Felhőátvonulások várhatók többórás napsütéssel, estére a gomolyok nagy része feloszlik. Elszórtan várható vegyes halmazállapotú, záporos csapadék és zivatar.

MAGYAR NEMZET
Forrás: MET, Köpönyeg2023. 03. 28. 6:40
null
Petersdorf, 2016. augusztus 22. 2016. augusztus 22-én közreadott kép a bajorországi Petersdorf közelében gyülekezõ viharfelhõkrõl augusztus 21-én. (MTI/EPA/Patrick Plül) Fotó: Patrick Plül
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az északnyugati szél újra nagy területen megerősödik, viharossá fokozódik – írja előrejelzésében a Met.hu.

Dunántúlon és Pest, Bács térségében síkvidéken jellemzően 70 km/óra körüli lökések várhatók, de a magasabban fekvő területeken 80 km/óra feletti széllökések is előfordulhatnak. Az esti óráktól fokozatosan veszít erejéből a szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. Késő estére mínusz 3 és 4 fokig hűl le a levegő.

Forrás: Met.hu

Napközben a záporok mellett helyenként zivatar is előfordulhat, legnagyobb valószínűséggel a Tiszántúlon és Borsod környékén. Az intenzív gócokat jégdara, hódara, valamint viharos  széllökések is kísérhetik.

Frontmentes, télies idő várható

A hajnali fagy, illetve a párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken a Köpönyeg orvosmeteorológiai jelentése szerint.

A változóan felhős idő negatív hatással lehet hangulatunkra, közérzetünkre, jellemző lehet a fáradékonyság, levertség. 

A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. A párás levegő kifejezetten kedvez a légúti fertőzéssel járó megbetegedések terjedésének, ezért várhatóan megszaporodnak a légúti megbetegedések is – írják.

Borítókép: illusztráció (Fotó: MTI/EPA/Patrick Plül)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.