Nyílt nap lesz az Országházban március 15-én

Az érdeklődők 10 és 18 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

Magyar Nemzet
2023. 03. 10. 11:17
null
Budapest, 2018. január 5. A Szent Korona az Országház kupolacsarnokában 2018. január 5-én. Az 1945-ben az Egyesült Államokba került koronázási jelvényeket Cyrus Vance külügyminiszter adta vissza a magyar népnek. Az évforduló alkalmából a Parlamentben január 6-án nyílt napot tartanak. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2023. március 15-én, a nemzeti ünnep alkalmából nyílt nap lesz az Országházban – tájékoztatott az Országház sajtóirodája. Közleményükben azt írták, hogy az érdeklődők 10 és 18 óra között tekinthetik meg a díszlépcsőházat, a kupolacsarnokot és a Szent Koronát.

A belépés mindenki számára ingyenes, előzetes regisztrációra nincs szükség, a nagy érdeklődésre való tekintettel azonban hosszabb sorban állás várható – írták.

Az épületbe kizárólag biztonsági átvizsgálás után lehet belépni. Nagyobb méretű táskák, csomagok, illetve közbiztonságra különösen veszélyes eszközök (bicska, kés, lőfegyverutánzat, gázspray stb.) nem hozhatók be.

A közleményben kitérnek rá, hogy a megszokott rendben vezetett Országház-látogató csoportok is indulnak a Látogatóközpontból, 8 és 16 óra között. 

Borítókép: A Szent Korona az Országház kupolacsarnokában 2018. január 5-én (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.