Soltész: Olyan fiatalokat neveljünk, akik a családot, a nemzetet, a hazát és Istent is szeretik

Csaknem 1,2 milliárd forint kormányzati támogatással megépült tornacsarnokot adtak át a Győri Egyházmegye beruházásában a komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskola és Óvodában pénteken.

Magyar Nemzet
2023. 03. 10. 14:40
SOLTÉSZ Miklós
Tornacsarnokot avattak a komáromi Szent Imre Iskolában Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára az épület megáldása előtt kiemelte, az egyházi oktatási intézmények fejlesztésének célja, hogy olyan fiatalokat neveljünk, akik felnőttkorukban is bírják a nehézségeket.

Olyan fiatalokat neveljünk, akik a családot, a nemzetet, a hazát és Istent is szeretik – mondta az államtitkár.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség fideszes országgyűlési képviselője elmondta: a fejlesztés az iskola fennállásának 25. évfordulójára készült el. A katolikus iskola újjáépítése Komáromban jelképezi azokat a törekvéseket, amelyekkel az egyházak a kitaszítottság után újra részt vállalnak az évszázadokon át ellátott feladatokból, építve keresztény országunkat – hangsúlyozta a politikus.

Radziwonné Vörös Zsuzsanna intézményvezető tájékoztatása szerint a tornatermet a belső iskolaudvarban építették fel. A létesítmény egy kézilabdapálya befogadására alkalmas csarnokból és az öltözőt, továbbá a kiszolgálóblokkokat befogadó kétszintes épületből áll. Az épületet és használóit Veres András, a Győri Egyházmegye püspöke, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg.

A komáromi Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolát és Óvodát legutóbb 600 millió forintos beruházással 2021-ben bővítették egy kétszintes, 628 négyzetméteres épületrésszel, ahol három csoportszoba mellett tornaszoba kapott helyet. Az intézménybe 308 iskolás és 75 óvodás jár.

Borítókép: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára beszédet mond a fennállásának 25. évfordulóját ünneplő komáromi Szent Imre katolikus iskola új, közel 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással épült tornacsarnokának átadásán, 2023. március 10-én (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.