Szombaton igazi kirándulóidő lesz

Vasárnap országszerte változékonyabbra fordul az időjárás.

Magyar Nemzet
Forrás: met.hu2023. 03. 04. 8:34
null
Budapest, 2023. január 7. Természetjáró turisták nézik a fõváros panorámáját a 242 méter magas Apáthy-szikla tetejérõl január elején szokatlanul enyhe, tavaszias idõjárásban. A szirt a Nyék városrész déli részén található és a 376 méter magas Látó-hegy fõtömbjének délnyugatra kitüremkedõ, látványos sziklaképzõdménye falszerû leszakadással. 1977. óta védett természeti érték. Nevét a terület egykori tulajdonosáról kapta. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton napközben az éjszaka képződött köd és alacsony szintű rétegfelhőzet gyorsan megszűnik, estig túlnyomóan derült, napos, száraz időben lesz részünk országszerte. 

Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, néhol megerősödik. A legmagasabb hőmérséklet nappal 9 és 14 fok között alakul, késő estére pedig –2 és +6 fok közé hűl le a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint veszélyes időjárási jelenség nem várható szombaton.

Vasárnap általában közepesen vagy erősen felhős lesz az ég. Helyenként zápor, havas eső zápor, főként északon, északkeleten, illetve a hegyekben akár hózápor is lehet. 

Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. Délutánra 3 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délnyugaton lehet majd magasabb értékeket mérni.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.