Újpesti büdzsé: nem megy a matek a baloldalnak

Hiába fogadta el a testületi baloldali többség, mégsem lehetett életbe léptetni a IV. kerület idei költségvetését.

2023. 03. 01. 8:31
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A képviselő-testület elfogadta a költségvetést, de mivel menet közben rájöttek, hogy hibás, nem léptették hatályba. Azaz a költségvetés egy pillanatig sem élt, ezzel Trippon Norbert költségvetésért felelős DK-s alpolgármester megdönthetetlen rekordot állított be” – adta hírül tegnap este Nagy István, a IV. kerületi Fidesz frakcióvezetője. 

A bejegyzésből kiderül, hogy tegnap este 22 óra után kaptak meghívót az újpesti városatyák egy újabb, a költségvetés helyzetét tisztázandó rendkívüli ülésre, ami 8 órakor el is kezdődött. „Nagy érdeklődéssel várjuk a képviselő-testület holnapi ülését. Lesz mondanivalóm a baloldali városvezetés számára, elsősorban Déri Tibor újabban DK-s polgármesternek és Trippon Norbert költségvetésért felelős DK-s alpolgármesternek” – vetítette előre bejegyzésében Nagy István. 

A frakcióvezető tájékoztatása szerint 

a testületi baloldali többség által elfogadott 2023-as büdzsé hemzsegett a számítási hibáktól, 

az előző testületi ülésen szünetet is elrendeltek ezeknek a javítására, de még ezután is előfordult olyan, hogy egy soron negyvenmillió forint helyett 466 millió forintot tüntettek fel. 

A mai rendkívüli testületi ülés fejleményeiről lapunk is beszámol majd.

Borítókép: Trippon Norbert alpolgármester készíti a költségvetést. Nem jött össze neki (Forrás: Facebook/Trippon Norbert)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.