A DK megdicsérte Karácsonyt a keményebb hangvételért + videó

Egyelőre nem derült ki, hogy a rendszeresen bérmálkozó Gyurcsány Ferenc részt vesz-e a pápa vasárnapi látogatásán. A DK árnyékkormányinfóján viszont helyesnek nevezték Karácsony Gergely kormánnyal szembeni bekeményítését.

Munkatársunktól
2023. 04. 24. 19:17
Gyurcsányék
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután Gyurcsány Ferenc március végén arról beszélt, hogy szerinte Karácsony Gergely nem teljesíti hazafias kötelezettségét azzal, hogy a kormány elleni küzdelembe nem hajlandó belevinni Budapestet, Karácsony Gergely pár napra rá be is jelentette, hogy bekeményít, ismét csődöt vizionált Budapesten és közölte, hogy „beszünteti a kormány finanszírozását”, azaz, hogy nem fizet több szolidaritási adót. 

 

Kálmán Olga, a DK árnyékkormányának szóvivője a hétfői árnyékkományinfón a következőképpen reagált a fejleményre: „Ha a budapesti főpolgármester így dönt, akkor azt nem tudjuk máshogy értékelni, mint hogy helyes cselekedet volt.”

 A Mediaworks kérdésére, Molnár Csaba árnyék-kancelláriaminiszer ugyanakkor azt mondta, hogy nem látja, hogy Karácsony eddigi hozzáállása megváltozott volna, csak egyszerűen arról van szó, hogy a főváros nem tud tovább fizetni. Az árnyékkormányinfón téma volt a pápa látogatása is.

 

 Molnár Csaba azt mondta, hogy lesznek olyan DK-s politikusok, akik elfognak menni az eseményre, de központilag a párt nem fogja képviseltetni magát. 

Mint emlékezetes, Gyurcsány Ferenc egy korábbi tévéinterjúban arról beszélt, hogy „egy darabig bérmálkozott”, ezért kézenfekvő volt a kérdés, hogy a pártelnök részt vesz-e az ünnepi eseményen, ezt azonban Molnár Csaba nem tudta megmondani.

Borítókép: Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás. A képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke. (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.