Karácsony Gergely nem csinál mást, mint Gyurcsány Ferenc utasítását teljesíti

A Fidesz leszögezte, hogy a főváros baloldali vezetése senkit sem buzdíthat törvénysértésre.

Magyar Nemzet
2023. 04. 19. 14:13
Gyurcsányék
20191012 Budapest Ellenzéki kampányzáró rendezvény a XV. kerületben önkormányzati választás Képen: Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció DK elnöke Fotó: Kurucz Árpád Magyar Nemzet Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Karácsony Gergelyre is igaz az a Margaret Thatcher-i mondat, hogy a baloldallal az a baj, hogy előbb-utóbb mindig kifogy mások pénzéből – reagált a budapesti Fidesz Karácsony Gergely főpolgármester mai sajtótájékoztatójára. Mint írták, Tarlós István 214,2 milliárd forintos megtakarítással adta át a főváros vezetését három és fél évvel ezelőtt.

Kiemelték, hogy a főváros adóbevételei azóta jelentősen nőttek, mivel 2021-ben húsz-, tavaly harmincmilliárd forinttal, idén pedig 76,4 milliárd forinttal több az iparűzési adóból származó bevétele Budapestnek a korábban tervezetthez képest, ám Karácsony Gergelyék az emelkedő adóbevételek ellenére a pénzügyi tartalékot mára felélték, 25,5 milliárd forintra csökkentették.

– Hova lett a főváros pénze? Mire költötte el Karácsony Gergely? 

– tette fel a kérdést a fővárosi Fidesz.

A szolidaritási adó tervezett be nem fizetéséhez pedig csak annyit fűztek hozzá, hogy szerintük a törvényeket mindenkinek be kell tartani, és a főváros baloldali vezetése sem buzdíthat törvénysértésre senkit, mert az egy önkormányzati vezető mint hivatalos személy részéről bűncselekmény.

„De nem vagyunk meglepődve! Gyurcsány Ferenc kiadta az utasítást. Egy a Spirit FM-nek adott interjúban azt mondta: a főpolgármester nem viszi bele eléggé Budapestet a kormány elleni harcba. Karácsony Gergely nem csinál most se mást, mint teljesíti Gyurcsány Ferenc utasítását. Azért támadja ismét a kormányt, hogy főpolgármester maradhasson. Közben Gyurcsányék zavartalanul szétlopják Budapestet”

 

– olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Karácsony Gergely főpolgármester úgy próbál a maga által teremtett gazdasági helyzetből kilábalni, hogy a saját feladatait másokkal akarja elvégeztetni 

 − ezt már a Fidesz fővárosi frakcióvezetője jelentette ki szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten. Wintermantel Zsolthozzátette: az nem városmenedzselés, hogy Karácsony Gergely nem akar eleget tenni az adókötelezettségeknek, plusz még hitelt is felvesz.

Emlékeztetett: Tarlós István korábbi főpolgármester 214,5 milliárd forint tartalékkal adta át a város vezetését. Továbbá a Karácsony-féle városvezetés alatt több mint 200 milliárd forinttal több iparűzési adó folyt be a főváros kasszájába, mint Tarlós István utolsó négy évében. Mint mondta, ez az összeg Tarlós esetében 566,3 milliárd forint volt, Karácsonynál pedig 766,9 milliárd, vagyis Karácsony több mint 400 milliárd forint pluszforrással gazdálkodhatott.
  

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.