A Mediaworks riportere lecsapott Karácsonyra + videó

A baloldali városvezetésben konszenzus van arról, hogy ők nem hibáztak és mindenért a kormány a felelős. Karácsony a megszorítócsomag elfogadása után sem válaszolt érdemben a sajtó kérdéseire.

Munkatársunktól
2023. 04. 26. 17:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját korábbi mondataival szembesítette Karácsony Gergelyt a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt napirend előtti felszólalása közben játszotta le a főpolgármester kampányzáróján elhangzottakat. A 2019-ben elmondott beszédben Karácsony azt mondta, hogy kifogások helyett megoldások kellenek, és itt az ideje annak, hogy a főpolgármester ne azt magyarázza, mit miért nem lehet. Ezt követően a Fidelitas is akciózott, egy molinót tartottak maguk elé, amin egy Karácsonyra vonatkozó Gyurcsány-idézet szerepelt:

Könnyű szeretni, de nem teljesíti a feladatát – én szerintem.

Gyurcsány Ferenc alig pár hete fogalmazott meg kemény hangvételű kritikát a főpolgármesterrel szemben, szerinte ugyanis azzal, hogy nem viszi bele a fővárost a kormány elleni küzdelembe, nem teljesíti hazafias kötelességét.

Karácsony Gergely a Mediaworks témában feltett kérdésére kitérő választ adott:

„Riporter: Mennyire befolyásolják a döntéseit Gyurcsány Ferenc intelmei?

Karácsony: Én a Szent István-i intelmekhez tartom magam, ha már intelmek.”

Az újbóli kérdésre, hogy Gyurcsány Ferenc milyen hatással van a döntéseire, pedig már nem válaszolt. Úgyszintén nem válaszolt arra a kérdésre sem, hogy várhatók-e újabb megszorítások, illetve hogy mennyire érzi magát felelősnek a kialakult helyzet miatt.

A főpolgármester a közgyűlés kezdetén azonban azt mondta, hogy a mostani intézkedés − tehát az úgynevezett túlélőprogram − csak átmeneti megoldást nyújt és hosszú távon Budapest nem tud talpon maradni.

„400 milliárd forint többletről beszélünk, amit saját bevallásuk szerint feléltek” − ezt már Wintermantel Zsolt mondta a Mediaworksnek.

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője szerint Karácsony 214 milliárd forintos tartalékkal vette át a város irányítását Tarlóstól, amihez ha még hozzávesszük az iparűzési adóból befolyt jelentősebb összeget, akkor összesen 400 milliárd forint többletről van szó.

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere azon az állásponton van, hogy a most elfogadott csomag nem arról szól, hogy Gyurcsány milyen utasításokat ad Karácsonynak.

Szaniszló Sándor XVIII. kerületi DK-s polgármester pedig azt mondta, hogy a főpolgármester normálisan gazdálkodott a főváros kiadásaival.

Tüttő Kata szocialista főpolgármester-helyettes is a kormányt tette felelőssé a kialakult helyzetért, és szerinte Karácsony nem hibázott.

Borítókép forrása: Videa/Képernyőfotó

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.