Csaknem kétezer magyar egyházi személy találkozik Ferenc pápával

A Szent István-bazilikában püspökök, papok, szerzetesek és lelkipásztori munkatársak imádkoznak közösen a szentatyával

2023. 04. 24. 15:07
pápalátogatás
Pope Francis visits Budapest Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Akár mintegy kétezer magyar egyházi személlyel, köztük püspökökkel, papokkal, szerzetesekkel, papnövendékekkel és lelkipásztori munkatársakkal, így hitoktatókkal és diakónusokkal találkozik majd pénteken délután a budapesti Szent István-bazilikában Ferenc pápa – erről beszélt lapunknak az egyik szervező, Hatházi Róbert atya. A kecskeméti Szentcsalád plébánia plébániavezető lelkipásztora elmondta: bent hétszáz ülőhellyel készülnek, de a bazilika előtti téren is lesz ültetett szektor, és ott ennél is többen várják majd a szentatyát. A bazilika előtti téren kivetítés és hangosítás segíti a megjelenteket, hogy részt tudjanak venni az eseményen. Szavai szerint Ferenc pápára várakozva, közösen rózsafüzért imádkoznak majd.

pápalátogatás
Ferenc pápa a Szent István-bazilikában találkozik majd a Magyar Katolikus Egyház képviselőivel Fotó: Kurucz Árpád

A szentatya autóval érkezik a bazilika elé, így a téren lévők is láthatják őt. Mohos Gábor püspök atya, mint helyi plébános, fogadja a bazilika kapujában. Azután pap, papnövendék és szerzetes tanúságtétele hangzik el, közben zenei betétek színesítik a programot

– mondta el Hatházi Róbert atya.

A tanúságtételek után a szentatya szól majd a Magyar Katolikus Egyház képviselőihez, majd Ferenc pápa megáldja az egybegyűlteket. Ezután egy csoportkép készül a szentatyával és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia tagjaival. – Arra lehet számítani, hogy a Ferenc pápa részvételével megtartott program körülbelül egy órás lesz – emelte ki a katolikus plébános. Hatházi Róbert atya hangsúlyozta, hogy a Magyar Katolikus Egyház nagyon készül a pápalátogatásra és a Szent István-bazilikába szervezett közös programra is.

Ferenc pápa apostoli útjából és a vele való találkozásból az egyházi személyek és a hívők is olyan erőt meríthetnek, amely hosszú időre lendületet adhat a hitéletnek

– tette hozzá. Hasonlóan ahhoz, mint amikor a szentatya 2021 szeptemberében részt vett az eucharisztikus kongresszuson, és hívők tízezrei előtt misét mondott a budapesti Hősök terén.

Borítókép: Ferenc pápa erőt adhat Magyarországnak (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.