Jézussal menne Gyurcsány

Gyurcsány Ferenc, aki saját elmondása szerint papnak készült és olyannyira tisztában van az egyházi tanokkal, hogy többször is bérmálkozott, a minap kijelentette: pártjának Jézussal kell mennie. A DK-s politikai közösségre célozva hozzátette, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak. A hasonlat azért is hangzik furcsának Gyurcsány szájából, mert korábban gyakran tett vallásellenes kijelentéseket, és ezzel nincs egyedül a baloldalon.

2023. 04. 10. 6:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Vagyunk egy történelmi küzdelemben. Az emberek Barabást kiáltanak. Én meg azt gondolom, hogy Jézussal kell menni” – fogalmazott néhány nappal ezelőtt Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a Spirit FM műsorában. 

Gyurcsány Ferenc korábban a vatikáni szerződést is beszüntette volna, amely megszüntette volna az egyházaknak fizetett támogatást. (Fotó: Képernyőfotó/SpiritFM)
Gyurcsány Ferenc korábban a vatikáni szerződést is felmondta volna, megszüntetni akarva az egyházaknak fizetett támogatást (Fotó: képernyőfotó/SpiritFM)

A DK-s politikai közösségre célozva hozzátette, hogy ők Jézus, Orbán pedig Barabás, az áruló, és nem lehet utat engedni a Barabásoknak. A DK vezérének kijelentése azért is érdekes, mert korábban ezzel ellentétes módon nyilvánult meg vallási kérdésekben.

 

Gyurcsány vázolta fel a vallásellenes ideológiát

Sőt, a baloldal vallásellenes ideológiáját korábban maga Gyurcsány Ferenc vázolta fel. A 2014-ben meghirdetett pártprogramja egyik pontjában a DK vezére azt ígérte, ha kormányra kerülnek, 

felmondják a katolikus egyházzal kötött vatikáni szerződést, megszüntetik az összes egyházi privilégiumot és az egyházaknak fizetett hitéleti támogatást. 

Érdemes megjegyezni, hogy a vatikáni szerződés – a balliberális propaganda hazugságaival szemben – nem valamiféle titkos privilégiumokat nyújtó megállapodás, I. 2. cikke például így szól: 

Az egyház az általa fenntartott közoktatási intézmények után (óvodák, általános és középiskolák, diákotthonok) ugyanolyan szintű pénzügyi támogatásban részesül, mint a hasonló intézményeket működtető állami és önkormányzati fenntartó.

Gyurcsány azonban nemcsak a hívők és a nem hívők jogegyenlőségét biztosító szerződés felmondását tervezi, hanem a történelmi egyházaknak nyújtott hitéleti támogatást is megvonná, amivel gyakorlatilag azok alapműködését sodorná veszélybe.

Sőt, a baloldal legerősebb pártjának vezetője szerint Magyarországon a vallásos meggyőződésnek a legszentebb magánügynek kell lennie. Az már csak mellékes, hogy miniszterelnöksége idején Gyurcsány a Vatikánba járt szidni a magyar papokat, az imádkozó gyerekek látványát blaszfémiának nevezte, pártjával pedig eltörölte volna a gyónási titoktartást. A papi hivatás iránti ifjúkori vonzalmáról értekezve 2006-ban pedig azt mondta, nemcsak elsőáldozó volt, hanem „bérmálkozott is egy darabig”, a kijelentéssel ismét kétségessé téve a vallási életben való tájékozottságát.

 

„Belepisilni a szenteltvíztartóba”

A korábban felvázolt gyurcsányi ideológiának Karácsony Gergely is igyekezett megfelelni, aki szerint például „belefér” az, ha valaki belerondít a szenteltvíztartóba.

A XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk

– vélekedett tavaly a Klubrádióban a főpolgármester. 

A Jobbik is betagozódott a vallásgyalázó baloldali pártok sorába (Fotó: Facebook)

De a Jobbik is betagozódott a vallásgyalázó baloldali pártok sorába. Sőt, mi több, igyekszik minél előbb és a lehető legkönnyebben integrálódni – legalábbis erre lehet következtetni abból, hogy a párt egy kereszténygyalázó „mémet” tett közzé a Facebookon.

 

Belterjes szakma

Nemcsak a politikusok, de egyes balliberális művészek, újságírók is a gyurcsányi ideológiát követik. Pápai Gábor karikaturista már évtizedek óta viccet csinál mindenből, ami keresztény és magyar. A legtöbbeknél a Jézus Krisztust és Müller Cecíliát ábrázoló „műve” verte ki a biztosítékot, amit nehéz másképp értelmezni, mint nyílt kereszténygyalázást.

Pápai Gábor is antirasszista díjat kapott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől Fotó: vasárnap.hu

A szakma belterjességét jól mutatja, hogy a blaszfém rajzot a Magyar Újságírók Szövetségének karikaturista-szakosztálya 2020 legjobb karikatúrájának választotta, és ami még ennél is abszurdabb: 

a DK-s Niedermüller Péter társaságában Pápai Gábor is antirasszista díjat kapott a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségétől. 

Pápaihoz hasonló módszert vetett be a keresztények gyalázására Szegő Péter. A Népszava publicistáját Müller Cecília nyakláncának keresztje dühítette fel. 

Lehet, hogy tök mellékesnek tűnik, mindenesetre ha én lennék a miniszterelnök, megkérném a Nemzet Cilikéjét, hogy közszereplései alkalmával legyen kedves levenni a keresztet a nyakából. Szekularizáció mint olyan

– írta a Facebookon Szegő, aki később törölte a posztot. 

 

A Gyurcsány Ferenccel készített interjú itt visszanézhető:

Borítókép: Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.