Milliárdokat bukhat Nagykanizsa, ha elmaradnak a fejlesztések

Fontos fejlesztések sora maradhat el, és a város elbukhatja a már régen elnyert, nagy összegű támogatásokat, ha nem sikerül időben megvalósítani a beruházásokat. A nagykanizsai Fidesz megdöbbentőnek tartja, hogy miközben helyben a többségben levő baloldal folyamatosan a kormányra mutogat, mondván az állam kivérezteti az önkormányzatokat, a város számláján milliárdok hevernek, ám a baloldal nem használja fel azokat.

2023. 04. 01. 12:36
null
Nagykanizsa, 2018. március 14. Zivatarfelhõ Nagykanizsa felett 2018. március 14-én. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kaptunk megnyugtató válaszokat, és továbbra is aggódunk amiatt, hogy az óvodák, bölcsődék, intézmények energetikai korszerűsítésre elnyert 1,3 milliárd forintos és az inkubációs ökoszisztéma programra kapott több mint félmilliárd forintos pályázati támogatást csak részben vagy egyáltalán nem használja fel a város – jelentette ki lapunknak a maratoni hosszúságú, közel hétórás pénteki nagykanizsai közgyűlési ülés után a Fidesz frakcióvezetője.

Balogh László, Nagykanizsa fideszes polgármestere nincs könnyű helyzetben a baloldali többségű közgyűlésben Fotó: Facebook/Balogh László


 

Hiánypótló fejlesztések

 

Szabó Szilárd elmondta, hogy az energetikai fejlesztések nagyon fontosak Nagykanizsának, mert azok érintenék a város legnagyobb oktatási intézményét, a Batthyány Lajos Gimnáziumot, emellett számos óvodát is felújítanának a támogatási pénzből, olyan épületet is, amely beázik és ahol már penész jelent meg.

S szavai szerint ugyanígy fontos az inkubációs ökoszisztéma program, amelyben a város a helyi vállalkozóknak építene csarnokot kiszolgáló épületekkel együtt.

Ide kezdő vállalkozásokat tudnának befogadni, akik a csarnokban kedvezményes feltételekkel tudnának elindulni.

 

Nagykanizsa bajba kerülhet
 

Ezekben az ügyekben a közgyűlésben kisebbségben levő kormánypárti frakció a közgyűlési ülésen kérdések sorát intézte Czirákiné Pakulár Judithoz, az energetikai fejlesztések lebonyolításáért felelős városfejlesztő cég ügyvezetőjéhez.

Azt kérdeztük többek között, hogy mikor indulhatnak el végre a fejlesztések? Lesz-e olyan beruházás, amely nem valósul meg? Él-e még egyáltalán a reménye annak, hogy nem veszítjük el a támogatási pénzeket? Sajnos a kérdéseinkre egyértelmű, konkrét válaszokat a legtöbb esetben most sem kaptunk

– fogalmazott Szabó Szilárd. Mint a fideszes frakcióvezető kifejtette, ezek azért nagyon fontos kérdések, mert a fejlesztéseket november 30-ig meg kell valósítani, azokat át kell adni, és a pályázati támogatásokkal addig el is kell számolni.
 

Számlán parkolnak a források
 

A kormánypárti politikus szerint fennáll a veszélye annak, hogy az eredetileg tizenegy intézményt érintő energetikai fejlesztések végül nem indulnak el mindenütt. – Ez már csak azért is reális veszély, mert a több éve elnyert 1,3 milliárd forint nem annyit ér, mint a támogatás megszerzésekor. Nehéz elhinni, hogy ezek után az összes kitűzött cél teljesül – tette hozzá.

Szabó Szilárd azt tartja igazán felháborítónak, hogy a Nagykanizsán többségben levő baloldal folyamatosan a kormányra mutogat, mondván az állam kivérezteti az önkormányzatokat.

– Csak közben a helyzet az, hogy a város számláján milliárdok hevernek, amelyekből fel lehetne újítani az intézményeinket, és a pénzeket a baloldal nem használja fel – hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Borítókép: Gyűlnek a viharfelhők Nagykanizsa felett (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.