Öngyilkosságra készülhetett a csomagtartóban talált halott kisfiú nevelőanyja

Újabb részletek derültek ki a kétéves nyíregyházi kisfiú halálának körülményeiről.

MAGYAR NEMZET
Forrás: Mandiner2023. 04. 18. 10:00
Halott kisgyermeket találtak egy nyíregyházi autó csomagtartójában Fotó: Bordás Béla Forrás: SZON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombat hajnalban egy kétéves kisfiú holttestét és egy egy év körüli, sérült kislányt találtak egy autó csomagtartójában a nyíregyházi rendőrök. A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy a kocsival egy férfi és egy nő parkolt le a helyi rendőrség mellett, ahol bejelentették, hogy az autóban egy halott kisgyerek van.

A legújabb információk szerint öngyilkosságra készülhetett a kétéves Sanyika nevelőanyja.

A nő két napon át autózott a környéken, miközben ismerősei telefonon keresték. Végül hajnalban értesítette a férjét, akivel ezután bejelentést tettek a rendőrségen. A nevelőanya búcsúlevelet is hagyott, amelyben öngyilkosságról írt – írja a Mandiner az RTL Híradó értesülésére hivatkozva.

A TV2 hírműsora, a Tények arról számolt be, hogy a halott kisfiút a nevelőszülei vitték el a rendőrségre, akik azt állították, hogy a gyermek evés közben, egy csont miatt fulladt meg. A gyermek egyéves húga is az autóban volt, akit kórházba szállítottak.

Lapunk kérdésére a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség elmondta, hogy az elhunyt kisgyermek ügyében segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanújával indított nyomozást a rendőrség. A bűncselekménnyel a nevelőanyát gyanúsítják, azonban a nő őrizetbe vétele nem történt meg. Hozzátették, hogy a szakértő megállapította, a kisfiú halálát fulladás okozta.

A 34 éves gyanúsított várandós lehet, ezért nem tartóztatják le – értesült a Tények.

A kétéves Sanyika családja, nem hiszi el, hogy baleset történt. 

A hírműsor szerint az elhunyt kisfiú nagymamája úgy véli, hogy a nevelőszülők verték a gyereket. Szerinte a kisfiú már szerda óta halott lehetett, régebben pedig rendszeresen láttak rajta sérüléseket.

A gyerekeket januárban emelték ki a családjukból a nehéz anyagi körülmények miatt, tizenhét éves édesanyjukkal és harmadik kistestvérükkel együtt. A nagymama állítása szerint a nevelőszülők többször is ellehetetlenítették a láthatást, az édesanya legutóbb pénteken kereste őket, de azt mondták neki, hogy nem tud beszélni a gyerekekkel. A kisfiú, Sanyika feltehetően akkor már nem volt életben – írják.

Borítókép: halott kisgyermeket találtak egy autó csomagtartójában (Fotó: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Hírportál/Bordás Béla)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.