Több tízezer ingyen tablet az általános iskolásoknak

Hamarosan 22 ezer tablet érkezik az általános iskolákba a kormány jóvoltából – Közölte a Klebelsberg Központ.

2023. 04. 27. 9:34
null
Budapest, 2022. március 22. Interaktív számítógépes játékot probál ki egy résztvevõ a Magyar Nemzeti Levéltár központi épületében kialakított foglalkoztatóterem átadásán 2022. március 22-én. A minden korcsoport számára alkalmas levéltár-pedagógiai foglalkoztatóterem mellett az általános iskolás és középiskolás korosztály számára négy online applikáció is készült, melyek segítenek a diákoknak abban, hogy eredeti levéltári forrásokból ismerhessék meg a történelmet. MTI/Balogh Zoltán Fotó: Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan 22 000 tablet érkezik az iskolákba – közölte az MTI-vel a Klebelsberg Központ. Mint bejelentették, Magyarország kormánya a májusban az intézményekhez kerülő eszközöket ingyenesen biztosítja a tankerületi központok által fenntartott általános iskoláknak. A Központi Statisztikai Hivatal által a 2022. évi népszámlálás során használt infokommunikációs eszközök az alsó tagozatos tanulók digitális kompetenciafejlesztését segítik majd.
 

A tabletek kiosztását a Klebelsberg Központ koordinálja, 2023. április végéig mind a hatvan tankerületi központ megkapja az eszközöket, amelyek májusban jutnak el a köznevelési intézményekhez. 

Az eszközöket nem a tanulók, hanem az intézmények kapják, így több osztály is tudja azokat használni. Az új tabletek elsősorban azokba az általános iskolába kerülnek, ahol alacsonyabb a digitális eszközellátottság, magas a hátrányos helyzetű tanulók aránya, és ahol az intézmény vállalja, hogy az oktatás során a tableteket rendszeresen használni fogja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.