Utassal együtt loptak el egy autót Józsefvárosban

A tizennégy és a tizenöt éves fiút lopás vétségének elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség.

Magyar Nemzet
Forrás: Zsaru Magazin2023. 04. 28. 14:35
Puskás Zoltán őrmester és Lakatos István törzsőrmester fotó: Rendőrség/Marosfalvi Péter Fotó: Rendőrség/Marosfalvi Péter Forrás: Zsaru Magazin
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Április 5-én a sértett megállt egy VIII. kerületi üzlet előtt vásárolni. Úgy gondolta, hogy mivel csak néhány percet tölt majd a boltban, és a barátja úgyis a kocsiban maradt, nem lehet baj belőle, ha rajta hagyja a gyújtást. Ám két fiatalkorú kifigyelte a járó motorral hagyott autót, bepattantak és elindultak a kocsival.

A tolvajok észre sem vették a hátsó ülésen ülő férfit, csak akkor, amikor megkérdezte a sofőrt, hová mennek. 

A két fiatal azzal a mesével próbálta kivágni magát, hogy elkérték a kocsit néhány körre a boltban vásárló nőtől. Persze hamar lelepleződtek, mert az autó tulajdonosa felhívta a barátját, és kérdőre vonta, hová tűnt az autóval. Ekkor vált világossá, hogy a járművet ellopták.

A hátsó ülésen utazó férfi hiába szólt rá a tolvajokra, hogy álljanak meg, nem hallgattak rá. Ekkor a sértett behúzta a kéziféket, mire a kocsi nekihajtott egy parkoló autónak, és a két fiatal helyet cserélt. 

Az utas kiszállhatott volna, de nem tette meg, mert az autó tulajdonosa, akivel telefonon tartották a kapcsolatot, maradásra kérte, hogy tudják, merre mennek.

Az autótulajdonoshoz időközben odaért Lakatos István törzsőrmester, körzeti megbízott és Puskás Zoltán őrmester, járőrparancsnok, és az ellopott autó nyomába eredtek. Az autóban maradt ismerőstől megtudták, hogy az elkövetők megálltak az egyik benzinkútnál, kiugrottak az autóból, és elszaladt. A térfigyelő látta a két fiatalt berohanni az egyik épületbe, ahol a lépcső tetején, a padlásfeljáró előtt megtalálták őket.

Előállították őket a VIII. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tettek. A tizennégy és a tizenöt éves fiút lopás vétségének elkövetésével gyanúsította meg a rendőrség, szabadlábon védekeznek – írta meg az esetet a Zsaru Magazin.

Borítókép: Puskás Zoltán őrmester és Lakatos István törzsőrmester (Fotó: Rendőrség/Marosfalvi Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.